kitay-vitrachaye-milyardi-dolariv-na-prorosiysku-dezinformatsiyu

Китай витрачає мільярди доларів на проросійську дезінформацію

 • 2623703 переглядiв

КИЇВ. 1 березня. УНН. Китай витрачає мільярди доларів на поширення дезінформації, у тому числі на повідомлення, що повністю збігаються з наративами рф щодо України, передає УНН з посиланням на The Guardian.

Деталі

Джеймс Рубін, координатор Центру глобальної взаємодії заявив, що Китай витрачає мільярди доларів на проросійську дезінформацію.

"Колодязь отруєний китайською та російською дезінформацією — це згубно", — сказав Рубін.

Також він заявив, що його метою при роботі було не лише пасивне спростування російсько-китайської дезінформації про Україну, а й активне висвітлювання цього питання і заклик до країн не приховувати тих, кого було викрито за поширення дезінформації.

Він заявив, що росія та Китай витрачають мільярди доларів, намагаючись маніпулювати інформацією. Проте Рубін зазначив, що Пекін діє глобально та витрачає більше, ніж москва.

Координатор зазначив, що Китай "повторює та поширює аргументи Росії про війну, яку розв'язала НАТО".

Рубін також зазначив, що "деякі країни півдня не можуть навіть визнати, що це вторгнення, не кажучи вже про те, щоб вирішити, на чиїй стороні вони".

Він додав: "Для деяких африканських країн, для деяких азіатських країн Україна — це далека війна. Вони вважають, що не одержують достатньої уваги із Заходу. Це змушує деяких із них дивитися на цю війну через призму".

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    У Греції через зіткнення двох потягів загинули 26 людей

     • 1844141 переглядiв

    В Бахмуті залишається близько 4 тисяч цивільних осіб

     • 1042517 переглядiв

    Велика кількість регіонів Європи мають занадто сухий клімат

     • 1194200 переглядiв