kitay-vislovivsya-pro-zernovu-ugodu-zaklikav-yaknayshvidshe-vidnoviti-eksport-zerna-z-rf-ta-ukrayini

Китай висловився про "зернову угоду": закликав якнайшвидше відновити експорт зерна з рф та України

 • 651795 переглядiв

КИЇВ. 22 липня. УНН. Китай закликає до якнайшвидшого відновлення експорту зерна та добрив із росії та України, заявив заступник постійного представника Китаю при Організації Об'єднаних Націй (ООН) Ген Шуан у п'ятницю на засіданні Ради безпеки ООН, пише УНН з посиланням на CGTN.

Деталі

"Чорноморська зернова ініціатива та меморандум про взаєморозуміння щодо експорту продуктів харчування та добрив з російської федерації мають велике значення для захисту світових поставок продовольства та стабілізації світового ринку продовольства та мають здійснюватися збалансованим, комплексним та ефективним чином, а законні інтереси зацікавлених сторін мають бути враховані", сказав Ген Шуан.

Китай сподівається, що "зацікавлені сторони працюватимуть разом з відповідними агентствами ООН, зміцнюватимуть діалог і консультації, дотримуватимуться принципу взаємної вигоди, шукатимуть збалансоване рішення щодо законних інтересів усіх сторін і у найкоротші терміни відновлять експорт зерна та добрив з росії та України в світлі загальної ситуації щодо забезпечення міжнародної продовольчої безпеки, зокрема необхідності пом’якшити продовольчу кризу в країнах, що розвиваються", додав він.

Ситуація на місцях в Україні продовжує загострюватися, і важливі об'єкти цивільної інфраструктури зазнають нападів, зазначив Ген.

Після того, як 17 липня москва призупинила свою участь у зерновій угоді, вона атакувала українські експортні об'єкти продовольства, що викликало стурбованість щодо глобальної продовольчої безпеки.

Китай закликає зацікавлені сторони "зберігати спокій і виявляти стриманість, суворо дотримуватись міжнародного гуманітарного права, уникати нападів на цивільне населення та цивільну інфраструктуру та докласти всіх зусиль для стримування розширення конфлікту та запобігання виникненню гуманітарної кризи у ширшому масштабі", додав він.

Доповнення

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що невдовзі обговорить зі своїм російським колегою володимиром путіним продовження Чорноморської зернової ініціативи. Ердоган сказав, що путін має очікування від західних країн щодо зернової угоди, додавши, що "західні країни повинні вжити заходів у цьому стосунку".

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    На Прикарпатті горів чоловічий монастир у горах

     • 260954 переглядiв

    У Великій Британії вулицю назвали на честь Зеленського

     • 265071 переглядiв