kitay-viperediv-konkurentiv-i-uspishno-zapustiv-pershu-raketu-na-metani-i-ridkomu-kisni

Китай випередив конкурентів і успішно запустив першу ракету на метані і рідкому кисні

 • 681304 переглядiв

КИЇВ. 12 липня. УНН. Приватна китайська компанія у середу запустила на орбіту першу у світі ракету на метані і рідкому кисні, випередивши американських конкурентів у відправленні в космос ракет-носіїв наступного покоління, пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Ракета-носій Zhuque-2 стартувала о 9:00 (4:00 за Києвом) з космодрому "Цзюцюань" на північному заході Китаю та завершила політ відповідно до плану, повідомляють державні ЗМІ.

Це була друга спроба пекінської компанії LandSpace, однієї з перших фірм у секторі комерційних запусків у Китаї, запустити Zhuque-2. Перша спроба у грудні не вдалася.

Доповнення

Запуск у середу поставив Китай попереду конкурентів з США, у тому числі SpaceX Ілона Маска та Blue Origin Джеффа Безоса, у гонці за запуск ракет-носіїв, що працюють на метані, який вважається менш забруднюючим довкілля, безпечнішим, дешевим і підходящим паливом для багаторазової ракети.

LandSpace також стала другою приватною китайською компанією, яка запустила ракету на рідкому паливі.

У квітні компанія Beijing Tianbing Technology успішно запустила гасово-кисневу ракету, зробивши ще один крок до розробки ракет, які можна заправляти та використовувати повторно.

Китайські комерційні космічні компанії попрямували до цього сектору з 2014 року, коли уряд дозволив приватні інвестиції в галузь. LandSpace була одним із перших і найкраще фінансованих учасників.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі