kitay-poslav-manevruvati-veliku-grupu-boyovikh-litakiv-i-viyskovikh-korabliv-do-tayvanyu

Китай послав маневрувати велику групу бойових літаків і військових кораблів до Тайваню

 • 442222 переглядiв

КИЇВ. 12 липня. УНН. Китай направив маневрувати кораблі ВМС та велику групу військових літаків, включно з винищувачами та бомбардувальниками, до Тайваню. Про це повідомило міністерство оборони острова в середу перед його щорічними військовими навчаннями, спрямованими на захист від можливого вторгнення, повідомляє Associated Press, пише УНН.

Деталі

Народно-визвольна армія Китаю (НВАК) направила 38 військових літаків і 9 кораблів ВМС до берегів Тайваню з ранку вівторка. З ранку середи і до обіду військові здійснили політ 30 літаків, серед яких були винищувачі J-10 і J-16. З них 32 перетнули серединну лінію Тайванської протоки, неофіційного кордону, який вважався буфером між островом і материком. Пізніше в середу ще 23 літаки перетнули серединну лінію.

Під час маневрів НВАК запустила бомбардувальники H-6 у великій петлі на південь від Тайваню, після того, як вони пролетіли повз острова - бомбардувальники повернулися до південного узбережжя Китаю.

Додамо

Цього місяця Тайвань планує провести щорічні навчання Han Guang, під час яких військові проведуть тренування бойової готовності щодо запобігання вторгненню, а також навчання спрямовані на підготовку цивільного населення до стихійних лих і відпрацювання евакуації у разі повітряного нальоту.

Китай вважає самовладний Тайвань своєю власною територією, і в останні роки продемонстрував своє невдоволення політичною діяльністю на Тайвані, збільшивши кількість військових літаків, відправлених до острова. Минулого року КНР почала відправляти свої кораблі ВМС і безпілотники, які кружляли поблизу острова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збройні сили Тайваню перейматимуть військовий досвід України

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі