ukenru
kitay-mozhe-utrimatisya-vid-vtorgnennya-na-tayvan-v-tsomu-desyatilitti-ssha

Китай може утриматися від вторгнення на Тайвань в цьому десятилітті - США

 • 281788 переглядiв

КИЇВ. 9 лютого. УНН. Помічник міністра оборони США з питань безпеки в Індо-Тихоокеанському регіоні Елі Ратнер висловив оптимізм з приводу того, що Китай може утриматися від вторгнення на Тайвань протягом цього десятиліття, на відміну від похмурих прогнозів Вашингтона, інформує УНН посилаючись на AFP.

Цитата

«Я думаю, що вони мають намір. Але, безумовно, я думаю, що ми можемо дожити до кінця цього десятиліття без того, щоб вони вели агресію проти Тайваню», - сказав Ратнер.

Деталі

Відповідаючи на запитання на слуханнях у Сенаті, Ратнер додав, що Сполучені Штати сфокусовані на підтримці стримування сьогодні, завтра і в майбутньому.

Високопоставлений американський офіцер, начальник Командування повітряної мобільності генерал Майк Мініхан недавно викликав занепокоєння, передбачивши війну з Китаєм: «Сподіваюся, я помиляюся. Моя інтуїція підказує мені, що ми боротимемося 2025 року», — заявив Мініхан.

Але Ратнер, коли його запитали про заяву Мініхана, сказав, що міністр оборони Ллойд Остін та решта міністерства оборони «не вірять, що вторгнення на Тайвань неминуче».

Українські Національні Новини

Новини Світу