ukenru
kitay-maye-namir-spriyati-denuklearizatsiyi-koreyskogo-pivostrova

Китай має намір сприяти денуклеаризації Корейського півострова

 • 9094 переглядiв

КИЇВ. 10 січня. УНН. Голова КНР Сі Цзіньпін в ході зустрічі з головою Держради КНДР Кім Чен Ином висловив готовність надавати активне сприяння процесу ядерного роззброєння Корейського півострова. Про це повідомляє УНН із посиланням на агентство "Сіньхуа".

"Ми зацікавлені діяти з вами в єдиному напрямку, об'єднавши зусилля з іншими зацікавленими сторонами. Задля забезпечення миру і безпеки ми будемо сприяти денуклеаризації, відігравати конструктивну роль у підтримці довгострокового миру в регіоні", - заявив китайський лідер.

"Китайська сторона готова об'єднати зусилля з КНДР, зміцнювати і розвивати відносини з КНДР, як між партіями, так і на міждержавному рівні. На нас чекає спільно вписати нову сторінку в історію розвитку двосторонніх контактів, внести новий вклад у підтримання миру і стабільності, в розвиток і процвітання регіону", - сказав Сі Цзіньпін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кім Чен Ин вчетверте за рік приїхав до Китаю

Нагадаємо, 7 січня Кім Чен Ин відвідав Китай. Він прибув до Пекіна на особистому поїзді в супроводі своєї дружини Лі Сіль Чжу, завідувача відділом Єдиного фронту Трудової партії Кореї Кім Ен Чхоль, а також міністра закордонних справ Лі Ен Хо. Візит відбувся напередодні можливого другого саміту між США і КНДР, в день народження лідера КНДР, що відзначається 8 січня, і збігся з торгово-економічними консультаціями, які тільки що завершилися в Пекіні. Кім Чен Ин зустрівся з Сі Цзіньпіном та 9 січня в другій половині дня покинув Пекін.

Українські Національні Новини

Політика