ukenru
kitay-maye-namir-potroyiti-kilkist-svoyikh-yadernikh-boyegolovok

Китай має намір потроїти кількість своїх ядерних боєголовок

 • 759876 переглядiв

КИЇВ. 12 лютого. УНН. Китай розглядає можливість потроїти свій запас ядерних боєголовок до 900 до 2035 року. Такі наміри повʼязані з очікуваннями щодо подальшого загострення напруженості у відносинах із Сполученими Штатами через Тайвань. Про це повідомляє Kyodo News з посиланням на джерела, близькі до цього питання, передає УНН.

Деталі

Кількість ядерних боєголовок, якими володіє Китай, ймовірно, зросте до 550 у 2027 році та до 900 – у 2035 році. Цей план, розроблений Народно-визвольною армією, вже схвалений президентом Сі Цзіньпіном, який прагне посилити стримування США.

Оскільки правляча Комуністична партія зміцнює військовий потенціал країни, минулого року Сполучені Штати заявили, що Китай має намір збільшити запас ядерних боєголовок до 1500 до 2035 року. Тоді ж країна і планує завершити модернізацію армії. Деякі експерти попереджають, якщо Китай досягне мети модернізації своєї армії, азіатська країна може відмовитися від політики “не використовувати першим”.

У листопаді вище керівництво китайських збройних сил підтвердило важливість летального потенціалу, проаналізувавши, що ядерне стримування росії запобігло лобовій боротьбі між НАТО та москвою, незважаючи на її агресію проти України.

Нагадаємо

Помічник міністра оборони США з питань безпеки в Індо-Тихоокеанському регіоні Елі Ратнер висловив оптимізм з приводу того, що Китай може утриматися від вторгнення на Тайвань протягом цього десятиліття, на відміну від похмурих прогнозів Вашингтона.

Українські Національні Новини

Новини Світу