ukenru
kirilenko-pro-vidstup-zsu-zi-svitlodarska-tse-peregrupuvannya

Кириленко про «відступ» ЗСУ зі Світлодарська: це перегрупування

 • 340632 переглядiв

КИЇВ. 24 травня. УНН. Збройні сили України здійснили перегрупування, після чого оккупанти, на жаль, зайшли до Світлодарська. Про це повідомив в ефірі «Радіо Свободи» голова Донецької ОВА Павло Кириленко, пише УНН.

Цитата

«Я завжди був і залишаюся реалістом. Тут слово «відступити», у цій ситуації, воно буде застосовано однозначно лише оккупантом, і воно буде застосоване, природно, з метою пропаганди. Це виняткове перегрупування і це правильне, логічне рішення в цій ситуації… Я розумію, де вони (ЗСУ – ред.) по карті розташовані. Це не відступ, що їх відкинули звідкись з цієї громади», - сказав голова ОВА.

Деталі

В той же час, він додав що «сталося так, що три населені пункти, у тому числі безпосередньо Світлодарськ, центр цієї військової адміністрації, опинився під контролем російських окупаційних військ і так званих «ДНР».

«Як би там не відбувалося, частина окупованої території збільшилася», - наголосив Кириленко.

Він також повідомив, що у Світлодарську залишилася велика кількість населення, понад 10 тисяч людей.

Додамо

Раніше ЗМІ з посиланням на начальника Світлодарської міської військової адміністрації Сергія Гошка повідомляли, що 24 травня окупанти увійшли до Світлодарська Донецької області і вивісили російський триколор над будівлею міської адміністрації.

При цьому радник голови МВС України Віктор Андрусів у своєму Telegram-каналі зазначив, що українська армія реалізує маневрову оборону.

«Це означає, що ми не тримаємося за конкретні населені пункти, а прагнемо завдавати ворогові максимальні втрати із збереженням наших сил. Це означає, що іноді доводиться відступати від рубежів, що не мають стратегічного характеру, щоб уникнути оточення або значних втрат. Тому жодної зради в цьому немає», - зазначив він, говорячи про ситуацію у Світлодарську та Миронівському.

Українські Національні Новини

Суспільство