ukenru
kipr-priynyav-rishennya-pozbaviti-26-osib-zolotikh-pasportiv

Кіпр прийняв рішення позбавити 26 осіб "золотих паспортів"

 • 16829 переглядiв

КИЇВ. 7 листопада. УНН. Влада Кіпру заявили в середу про початок процесу позбавлення 26 осіб громадянства, яке ті отримали взамін на інвестиції, визнавши, що у схеми є недоліки, передає УНН з посиланням на The Guardian.

"Рада міністрів сьогодні підтвердила волю уряду до суворого дотримання умов кіпрської інвестиційної програми", - заявив журналістам після чотиригодинного засідання кабінету міністрів міністр внутрішніх справ Кіпру Константінос Петрідес в середу.

Він не розкрив національності або особистості тих, кого було прийнято рішення позбавити паспортів, але заявив, що "це стосується і тих", чиї імена згадуються в повідомленнях ЗМІ.

Кіпрські джерела повідомили, що в групу входили дев'ять росіян, вісім камбоджійців, п'ять громадян Китаю, два кенійця, один малазійец і один іранець.

Так, з 2013 року на Кіпрі діє план отримання громадянства для інвестування, згідно якому в обмін на інвестиції на суму не менше 2 млн євро інвестор отримує паспорт і безвізові поїздки по всьому Європейському союзу.

Влада повідомила, що програма пройшла кілька перетворень і була переглянута в лютому 2019 року з п'ятьма різними рівнями належної обачності в порівнянні з одним в 2013 році.

За п'ять років з початку дії схеми отримання громадянства до 2018 року кіпрський уряд схвалив 1864 заяви на отримання громадянства. З урахуванням членів родини їхнє число перевищило 3200, а на сьогоднішній день наближається до 4000, пише видання.

Петрідес, чиє міністерство підписує заяви про видачу паспорта, також заявив, що зацікавлені особи мають право на апеляцію.

Як повідомляв УНН, в лютому парламент Кіпру проголосував за законопроект, який ускладнює видачу так званих "золотих паспортів" інвесторам.

Українські Національні Новини

Новини Світу