kino-zarady-peremohy-kinomobil-zavitav-na-vinnychchynu

"Кіно заради Перемоги!": кіномобіль завітав на Вінниччину

 • 24009 переглядiв

Глядачами кінопоказу стали юні ладижинці - майже 200 дітей з родин захисників та загиблих Героїв. Вони переглянули стрічки “Мавка. Лісова пісня”, “Викрадена принцеса” та “Пригоди Святого Миколая”.

Днями у Ладижині, що на Вінниччині, відбувся кінопоказ Національного туру "Кіно заради Перемоги!", передає УНН із посиланням на благодійний фонд "Ладижин – Наш Дім".

Деталі

Глядачами кінопоказу стали юні ладижинці - майже 200 дітей з родин захисників та загиблих Героїв. Вони переглянули стрічки "Мавка. Лісова пісня", "Викрадена принцеса" та "Пригоди Святого Миколая".

"Ідея зробити кінопоказ саме для дітей виникла одразу після перегляду "Довбуша". Я чула численні позитивні відгуки, тому звернулась до Фонду "МХП-Громаді" з проханням підтримати проведення такого заходу. І благодійники відгукнулись, за що я їм дуже вдячна. Щодо того, що першими стрічки подивляться діти військових, навіть не виникало сумнівів. Адже ці дітки потребують зараз великої уваги та підтримки", - зазначила керівниця Благодійного Фонду "Ладижин - Наш Дім" та співорганізаторка кінопоказу Юлія Коломієць.

Зазначимо, що по завершенню кінопоказу учасники отримали подарункки та смаколики. У благодійному фонді підкреслили, що кінопокази "Кіно заради Перемоги!" користуються неабиякою популярністю. Тож, практика проведення таких заходів буде продовжена.

"Для того, аби кожен маленький мешканець громади зміг подивитись улюблену стрічку на великому екрані. І ми вже працюємо над цим", - йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що Національний тур "Кіно заради Перемоги!" реалізується за ініціативи Офісу Президента, Держкіно, Асоціації "Дивись українське!", а також окремих підрозділів ЗСУ та Національної гвардії. Ідея туру "Кіно заради Перемоги!" виникла наприкінці червня, а сам тур було розпочато всього через 6 тижнів - 6 серпня 2022 року у військовій частині Національної гвардії, у Вінницькій області. Втілення проєкту стало можливим завдяки партнерству з благодійним фондом "МХП-Громаді".

Додамо, що саме за сприяння БФ "МХП-Громаді" вдалося виготовити спеціальний кіномобіль, який дозволяє транслювати фільми просто неба, навіть у непристосованих для цього місцях.

Довідка

"МХП-Громаді" - український благодійний фонд, який почав свою діяльність 2015 року. Його головна місія - комплексний розвиток громад.

Географія діяльності налічує 12 областей України: понад 700 містечок і сіл. Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну Фонд системно підтримує людей, які перебувають у регіонах бойових дій, українських захисників та рятувальників, громади, лікарні та пологові будинки, благодійні установи, які дбають про дітей-сиріт та літніх людей, а також людей, які через війну залишилися без дому та засобів для існування.  

Антоніна Туманова

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    "Кіно заради Перемоги!": кіномобіль завітав на Вінниччину

     • 24009 переглядiв

    Tesla Cybertruck не зможе отримати дозвіл на продаж в Європі

     • 39221 переглядiв