ukenru
kinets-naydovshomu-v-sviti-karantinu-shkoli-v-ugandi-znovu-vidkrilisya

Кінець найдовшому в світі карантину: школи в Уганді знову відкрилися

 • 16660 переглядiв

КИЇВ. 10 січня. УНН. Школи Уганди знову відкрилися для учнів у понеділок, поклавши край найдовшій у світі перерві в роботі шкіл через пандемію COVID-19. Про це інформує УНН з посиланням на АР.

Деталі

За даними культурної агенції ООН, школи Уганди були повністю або частково закриті понад 83 тижнів, що є найтривалішою перервою у світі. Обмеження торкнулося понад 10 мільйонів учнів.

Ця східноафриканська країна з населенням 44 мільйона людей вперше закрила свої школи в березні 2020 року, незабаром після того, як на африканському континенті було підтверджено перший випадок захворювання на коронавірус. Деякі класи були знову відкриті для учнів у лютому 2021 року, але в червні знову було запроваджено повний карантин, оскільки країна зіткнулася з першим серйозним сплеском випадків COVID-19.

Деякі критики зазначили, що уряд президента Йовері Мусевені — авторитарної людини, яка перебуває при владі 36 років і дружина якого є міністром освіти, мало що зробив для підтримки навчання учнів вдома. Мусевені виправдовував блокування, наполягаючи на тому, що інфіковані учні становлять небезпеку для їхніх батьків та інших людей.

Ще невідомо, як довго школи Уганди залишатимуться відкритими з огляду на тривожне зростання кількості випадків зараження коронавірусом в останні дні. Минулого тижня органи охорони здоров'я повідомляли про щоденний рівень позитивних результатів, що перевищує 10% порівняно з практично нульовим показником у грудні. Мусевені попередив про можливу нову ізоляцію, якщо відділення інтенсивної терапії досягнуть 50% заповнення.

Сподіваючись на тривале повернення школярів до навчання, влада скасувала будь-які вимоги до тестування на COVID для учнів. Скорочений навчальний план також було затверджено відповідно до домовленості про автоматичне переведення всіх учнів до наступного класу.

Українські Національні Новини

Новини Світу