kilkist-zhertv-zemletrusu-v-turechchini-ta-siriyi-mozhe-syagnuti-20-tisyach-vooz

Кількість жертв землетрусу в Туреччині та Сирії може сягнути 20 тисяч - ВООЗ

 • 869848 переглядiв

КИЇВ. 7 лютого. УНН. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), які наводить Sky News, найближчими днями кількість жертв землетрусів у Сирії та Туреччині може сягнути 20 000 осіб, пише УНН.

Деталі

"Щонайменше 5000 людей загинули як у Туреччині, так і в Сирії, водночас Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) заявила, що найближчими днями кількість жертв може сягнути 20 000 осіб", - ідеться в повідомленні.

Кількість загиблих становить 5021 особу, але очікується, що вона різко зросте, у той час, як рятувальники продовжують пошуки. Їхнім зусиллям заважають афтершоки і дуже холодна погода: сьогодні вранці на сході Туреччини відчувалися поштовхи магнітудою 5,4.

За даними Управління щодо запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій Туреччини, у країні постраждали понад 20 000 осіб.

Старший співробітник ВООЗ з надзвичайних ситуацій Адельхейд Маршанг заявила, що приблизно 23 мільйони людей, зокрема 1,4 мільйона дітей, можуть зазнати впливу стихійного лиха в обох країнах після землетрусу і його повторних поштовхів.

Доповнення

Туреччину 6 лютого сколихнув потужний землетрус, який відчули в сусідніх країнах. Значно постраждала також Сирія. Землетруси потім повторилися, відчувалися й афтершоки слабшої сили.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Україна направляє до 100 рятувальників у Туреччину

     • 843802 переглядiв

    У росії зафіксували землетрус

     • 1078569 переглядiв