ukenru
kilkist-zhertv-koronavirusu-u-yevropi-syagnula-chverti-milyona

Кількість жертв коронавірусу у Європі сягнула чверті мільйона

 • 17416 переглядiв

КИЇВ. 19 жовтня. УНН. Кількість загиблих від викликаних COVID-19 ускладнень досягла у Європі 250 тисяч. Про це повідомляє euronews, передає УНН.

"Кількість загиблих від викликаних COVID-19 ускладнень досягла у Європі 250 тисяч. І кількість нових заражених зростає швидкими темпами. Найшвидші темпи минулого тижня були зафіксовані у Швейцарії: кількість підтверджених випадків тут виросла на 146%. У відповідь уряд конфедерації ввів жорсткі обмежувальні заходи", - повідомляє телеканал.

"Ці заходи набудуть чинності з завтрашнього дня (з 19 жовтня - ред.). Носіння масок буде обов'язковим у всіх закритих громадських місцях. Буде заборонено збиратися разом без попередження групами більше ніж 15 чоловік, хоча в зимовий час, напевно, люди і так нечасто збираються без попередження, але все ж. У громадських місцях, ресторанах і барах пити і їсти можна буде тільки, не покидаючи свого місця. Банкети в ресторанах будуть заборонені, тому що саме на них заражаються найчастіше", - пояснив міністр охорони здоров'я країни Ален Берсе.

В Італії, де теж нова хвиля COVID-19 різко пішла вгору, поліція провела спонтанні перевірки в житлових кварталах, щоб упевнитися, що люди дотримуються санітарних правил. Люди без масок і заклади, які не забезпечили соціальне дистанціювання, були оштрафовані. Прем'єр-міністр Джузеппе Конте дозволив головам міст вводити комендантську годину на свій розсуд.

У Празі пройшла багатотисячна демонстрація противників обмежувальних заходів. Значну частину маніфестантів, як вказано, становили агресивно налаштовані футбольні та хокейні вболівальники, які вступили в зіткнення з поліцією. За даними міністерства охорони здоров'я, опублікованими в неділю, тільки за добу в Чехії було виявлено 8 713 випадків зараження коронавірусом.

Нагадаємо, кількість інфікованих COVID-19 у світі наблизилась до 40 млн.

Українські Національні Новини

Здоров'я