kilkist-viyskovikh-rf-na-teritoriyi-bilorusi-zminyuyetsya-ale-ne-perevischuye-10-tisyach-dpsu

Кількість військових рф на території білорусі змінюється, але не перевищує 10 тисяч – ДПСУ

 • 803555 переглядiв

КИЇВ. 4 березня. УНН. Кількість військовослужбовців російської федерації на території білорусі змінюється, проте не перевищує 10 тисяч осіб. Про це повідомив в ефірі національного телемарафону помічник голови Держприкордонслужби України - прессекретар Андрій Демченко, передає УНН.

Цитата

"Певний період часу ми фіксуємо, що ті підрозділи, які заходили останнім часом на територію білорусі – пройшли підготовку, частина з них починає вже переміщуватися на територію росії. Це така практика, яка була і раніше. Після завершення підготовки, вони знову вивозяться на територію країни-агресора, і надалі посилюють російські угруповання на сході нашої країни. Тому кількість російських військових на території білорусі зараз може зменшуватися або коригуватися, бо після того, як всі підрозділи будуть виведені на територію росії, скоріше за все, туди зайдуть нові для того, щоб там із ними проводилася підготовка. На цей час ми не фіксуємо на території білорусі якогось ударного угруповання, яке б могло здійснити вторгнення на територію нашої країни", – зазначив Демченко.

Деталі

За його словами, білорусь продовжує підтримувати росію в цій війні проти нашої країни, зокрема, надаючи свою територію, свою інфраструктуру, повітряний простір. На території рб перебувало близько 9 тис. – 10 тис. російських військових.

“Це ті підрозділи, які залучені до спільних навчань, або ж які проходять підготовку на полігонах білорусі. На щастя, ситуація залишається повністю контрольованою по всій лінії кордону з республікою білорусь. Якихось нестандартних ситуацій або ж переміщення військової техніки та особового складу по той бік ми не відмічаємо останнім часом", – додав речник Держприкордонслужби.

Доповнення

Сьогодні моніторингова група "Беларускі Гаюн" інформувала, що навчання збройних сил рф і республіки білорусь у білорусі продовжено щонайменше до 13 березня.

Також речник ДПСУ Андрій Демченко повідомляв, що на кордоні з рф та білоруссю діятиме особливий режим використання земель.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Міноборони затвердило положення про антикорупційну раду

     • 927384 переглядiв

    росіяни обстріляли село у Запорізькому районі - ОП

     • 871543 переглядiв

    Командувач ССО перевірив роботу оборонців Бахмута

     • 3426148 переглядiв