ukenru
kilkist-vipadkiv-covid-19-i-smertey-v-yevropi-zroste-sche-na-50-protyagom-nastupnikh-dvokh-tizhniv-ecdc

Кількість випадків Covid-19 і смертей в Європі зросте ще на 50% протягом наступних двох тижнів - ECDC

 • 28098 переглядiв

КИЇВ. 12 листопада. УНН. Десять країн Європейського Союзу, що входять до складу 27 членів, стикнулися з ситуацією щодо Covid-19, що викликає "дуже велике занепокоєння", повідомив в п'ятницю Європейський центр контролю захворювань (ECDC), попередивши, що пандемія погіршується по всьому континенту, інформує УНН.

Цитата

"Загальна епідеміологічна ситуація... характеризувалася високим і швидко зростаючим загальним рівнем повідомлень про випадки захворювання та низьким, але повільно зростаючим рівнем смертності, – йдеться в повідомленні Європейського центру контролю захворювань. - Прогнозується, що протягом наступних двох тижнів кількість повідомлень про випадки, смертність та кількість госпіталізацій зросте".

Деталі

У своїй останній щотижневій оцінці ризиків агентство перерахувало 10 країн ЄС, які мають найвищу категорію занепокоєння - Бельгію, Болгарію, Хорватію, Чехію, Естонію, Грецію, Угорщину, Нідерланди, Польщу та Словенію.

"Країни з низьким охопленням вакцинацією продовжують зазнавати найбільшого впливу", – зазначає агентство.

Німеччина була серед дюжини інших країн ЄС, які віднесені до категорії "велике занепокоєння", а Франція – серед трьох країн із "помірною стурбованістю".

Італія, Мальта, Іспанія та Швеція не викликають занепокоєння.

Агентство повідомило, що чотири країни були підняті у вищу категорію з моменту останньої оцінки, а п’ять країн були знижені.

Додамо

Очікується, що кількість випадків і смертей зросте приблизно на 50% протягом наступних двох тижнів, додали в агентстві.

Європа знову стала епіцентром пандемії, що спонукало деякі уряди розглянути можливість повторного введення непопулярних карантинів напередодні Різдва і викликало дебати про те, чи достатньо одних вакцин, щоб приборкати Covid-19.

На Європу припадає більше половини середніх семиденних випадків зараження у всьому світі і близько половини останніх смертей, що є найвищим рівнем з квітня минулого року.

Близько 65% населення Європейської економічної зони (ЄЕЗ), яка включає Європейський Союз, Ісландію, Ліхтенштейн і Норвегію, отримали дві дози вакцини, згідно з даними ЄС, але темпи сповільнилися в останні місяці.

Поширення вакцинації в південноєвропейських країнах становить близько 80%, але вагання населення завадило розгортанню вакцинальної кампанії в Центральній та Східній Європі і Росії, що призвело до локальних спалахів, які перевантажують систему охорони здоров’я.

Українські Національні Новини

Новини Світу