kilkist-vagnerivtsiv-u-bilorusi-zaraz-ne-stanovit-zagrozi-ukrayini-rechnik-derzhprikordonsluzhbi

Кількість "вагнерівців" у білорусі зараз не становить загрози Україні - речник Держприкордонслужби

 • 152871 переглядiв

КИЇВ. 20 липня. УНН. Ситуація на кордоні з білоруссю, куди прибувають колони пвк "вагнер", залишається контрольованою, фіксація прибуття груп представників пвк на територію білорусі продовжується, але їхня кількість зараз не несе загрози Україні, заявив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко в ефірі телемарафону у четвер, пише УНН.

Цитата

"Ситуація по кордону з білоруссю залишається повністю контрольованою. Поряд із нашим кордоном ми не фіксуємо ні переміщення військової техніки, ні особового складу чи-то підрозділів російської армії, чи підрозділів армії білорусі. Звісно, що наша увага і загалом увага України, а також Сил оборони прикута до ситуації з переміщенням російських найманців на території білорусі. Раніше ми не виключали того, що все ж таки ці найманці будуть перекинуті в білорусь, зважаючи на риторику так званої влади білорусі, а також риторику і росії. І зараз ми продовжуємо фіксувати прибуття груп представників ПВК на територію білорусі, але власне вони переміщуються до місця свого розташування під осиповичами, де і розміщуються", - сказав Демченко.

"Зазначу, що їхня кількість не несе зараз загрози Україні. І ми добре розуміємо, що вони можуть бути долучені до навчання підрозділів армії білорусі. В подальшому можуть бути залучені до навчання і підготовки російських підрозділів, які проходять підготовку на території білорусі. Але на даний момент можу також додати, що росія практично вивела свої підрозділи, які проходили до цього навчання на території білорусі й перебували на полігонах", - зазначив речник ДПСУ.

Деталі

Демченко не назвав точну кількість "вагнерівців", яка прибула до білорусі, адже вони ще продовжують переміщуватися. Водночас табір під осиповичами розрахований на близько 8 тисяч осіб.

"Спочатку ми говорили про те, що кількість "вагнерівців", які вже прибули на територію білорусі, оцінюється в сотнях. Наразі ця кількість дещо більша. Але остаточно скажемо за деякий час. При тому варто розуміти, що вони, як правило, їдуть роззброєні, ми не бачимо якоїсь військової важкої техніки", - додав він.

Нагадаємо

У мо рб заявляли, що найманці "вагнера" і білоруська армія проведуть військові навчання біля кордону з Польщею.

За даними моніторингової групи "Беларускі Гаюн", уже 9 колон пвк «вагнер» прибуло до білорусі. Напередодні ввечері, 19 липня, вона рухалася трасою М5 від бобруйска у напрямку осиповичів.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    ЄС продовжив на пів року економічні санкції проти рф

     • 208655 переглядiв

    Україна почала використовувати касетні боєприпаси - ЗМІ

     • 201643 переглядiв