kilkist-spozhyvchykh-kredytiv-v-ukraini-zalyshaietsia-na-tomu-zh-rivni-shcho-i-do-shyrokomasshtabnoho-vtorhnennia-rf-ekonomichnyi-ekspert

Кількість споживчих кредитів в Україні залишається на тому ж рівні, що і до широкомасштабного вторгнення рф - економічний експерт

 • 71190 переглядiв

Кількість споживчих кредитів в Україні залишається на тому ж рівні, що і до широкомасштабного вторгнення рф, зазначив економічний експерт.

Кількість споживчих кредитів попри війну в Україні майже не змінилася і залишається на рівні, що був до широкомасштабного вторгнення росії. Проте наразі банки не охоче кредитують бізнес. Таку думку в ексклюзивному коментарі УНН висловив економічний експерт Олег Пендзин.

На сьогоднішній момент, якщо щось береться, то береться або в межах державної програми "Доступні кредити 5-7-9", або через програму "єОселя". Безпосередньо самих споживчих кредитів сьогодні береться не більше, ніж було раніше, – може, навіть менше трохи, так що з цієї точки зору - відсоткові ставки, які на сьогоднішній момент пропонуються банківськими структурами, вони надзвичайно великі

- зазначив Пендзин.

За його словами, є категорія людей, яка незмінно бере швидкі кредити в фінансових установах і, так би мовити, "не вилазить із боргової ями". Окрім того, за його словами, є ті, хто користується споживчими кредитами банків, регулярно їх погашає, балансує.

Цей сегмент, за даними Пендзина, у зв’язку з війною практично не змінився.

Кредитуванням також користуються фізичні особи – підприємці, які працюють в межах свого бізнесу. Проте, на думку експерта, банківським структурам сьогодні вигідніше і безпечніше вкладати гроші в ОВДП, або в депозитні сертифікати НБУ.

"Сьогодні банківським структурам кредитувати бізнес не вигідно. І це є надзвичайно складна проблема, яка має бути вирішена на державному рівні, адже поки що на сьогоднішній момент банківські структури не зацікавлені фінансово кредитувати бізнес, це ризиково, і це проблемно. Набагато простіше і легше брати ОВДП, які гарантуються державою, або депозитні сертифікати НБУ", - пояснив Пендзин.

Додамо

Співзасновниця першої в Україні фінтех-екосистеми Concord Fintech Solutions Олена Сосєдка в ексклюзивному інтерв'ю УНН розповіла, на що варто звертати увагу, щоб убезпечити себе від втрати коштів. Серед іншого експерт радить при отриманні кредиту завжди розраховувати на найгірший сценарій. Зокрема, варто оцінювати власні можливості погашення позики в умовах зменшення доходів чи виникнення непередбачених витрат. На що ще звертати увагу при отриманні кредитів, читайте за посиланням.

Нагадаємо

Раніше Олена Сосєдка розповіла, на що слід звертати увагу під час купівлі нерухомості за кордоном, які країни краще підходять для інвестування та які ризики несе в собі таке вкладення коштів.

Популярні

Новини по темі

Італія планує відновити ядерну енергетику в країні - FT

 • 10728 переглядiв