ukenru
kilkist-otruyenikh-u-kharkovi-nablizilasya-do-90-v-postrazhdalikh-viyavili-salmonelu-ta-stafilokok

Кількість отруєних у Харкові наблизилася до 90: в постраждалих виявили сальмонелу та стафілокок

 • 15616 переглядiв

КИЇВ. 23 червня. УНН. Кількість отруєних у харківському ресторані “Якіторія” зросло до 89. Медики знайшли у хворих бактерію сальмонели, патогенний стафілокок, та патогенну кишкову паличку. Про це повідомляє Харківський обласний центр контролю та профілактики хвороб, передає УНН.

Деталі

Зокрема, в обласному центрі контролю повідомили, що станом на 23 червня кількість людей, що отруїлися в Харкові, зросла до 89. Серед хворих - 19 дітей.

У лікарнях області загалом перебувають 69 людей. У центрі повідомили, що ймовірною причиною виникнення спалаху було вживання неякісних харчових продуктів (суші), які були виготовлені без дотримання вимог санітарного законодавства.

Цитата

“За результатами бактеріологічного обстеження хворих у 42-х осіб, у т.ч. 2 працівників закладу, виділена культура роду сальмонела. У 6 – ти працівників з носу виділено патогенний стафілокок.Також, у одного хворого виділено патогенну кишкову паличку, у 6-ти умовно-патогенні збудники”, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що бактерію сальмонели виявили й на кухонному приладді та харчових продуктах, які знаходились у ресторані.

Контекст

17 червня 2021 року стало відомо про отруєння у Харкові, щонайменше, 30 людей. З ознаками гострої кишкової інфекції госпіталізовані 29 осіб.

Станом на ранок 18 червня кількість госпіталізованих після вживання страв, у тому числі суші, в ресторанах “Мафія” та “Якіторія”, становила 38 дорослих і 16 дітей.

На ранок 19 червня — сягнула майже 80 осіб.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ст. 325 (порушення правил та норм, встановлених з метою запобігання епідемічним та іншим інфекційним хворобам, а також масовим неінфекційним захворюванням (отруєнням) і боротьби з ними).

Українські Національні Новини

Суспільство