Деталі
Зокрема, в обласному центрі контролю повідомили, що станом на 23 червня кількість людей, що отруїлися в Харкові, зросла до 89. Серед хворих - 19 дітей.
У лікарнях області загалом перебувають 69 людей. У центрі повідомили, що ймовірною причиною виникнення спалаху було вживання неякісних харчових продуктів (суші), які були виготовлені без дотримання вимог санітарного законодавства.
Цитата
“За результатами бактеріологічного обстеження хворих у 42-х осіб, у т.ч. 2 працівників закладу, виділена культура роду сальмонела. У 6 – ти працівників з носу виділено патогенний стафілокок.Також, у одного хворого виділено патогенну кишкову паличку, у 6-ти умовно-патогенні збудники”, - йдеться в повідомленні.
Зазначається, що бактерію сальмонели виявили й на кухонному приладді та харчових продуктах, які знаходились у ресторані.
Контекст
17 червня 2021 року стало відомо про отруєння у Харкові, щонайменше, 30 людей. З ознаками гострої кишкової інфекції госпіталізовані 29 осіб.
Станом на ранок 18 червня кількість госпіталізованих після вживання страв, у тому числі суші, в ресторанах “Мафія” та “Якіторія”, становила 38 дорослих і 16 дітей.
На ранок 19 червня — сягнула майже 80 осіб.
Поліція відкрила кримінальне провадження за ст. 325 (порушення правил та норм, встановлених з метою запобігання епідемічним та іншим інфекційним хворобам, а також масовим неінфекційним захворюванням (отруєнням) і боротьби з ними).