kilkist-hryvnevykh-i-dolarovykh-depozytiv-u-bankivskii-systemi-z-pochatku-roku-zbilshylasia-shcho-hovoryt-pro-doviru-do-finustanov-ekonomist

Кількість гривневих і доларових депозитів у банківській системі з початку року збільшилася, що говорить про довіру до фінустанов - економіст

 • 49428 переглядiв

Кількість гривневих і доларових депозитів у банківській системі з початку року збільшилась, що говорить про довіру до фінустанов, каже економіст.

З початку року в банківській системі збільшилася кількість гривневих і доларових депозитів юридичних і фізичних осіб. Це пов'язано з тим, що Національний банк у 2015-2016 роках ліквідував недобросовісні банки і до тих фінансових установ, що лишилися, є довіра. Таку думку в ексклюзивному коментарі УНН висловив економічний експерт Олег Гетман.

Деталі

"Так, дійсно, на сайті НБУ щомісяця публікується інформація про депозити, за поточний місяць інформації ще немає, а за попередній місяць і взагалі з початку року  - так, збільшувалися депозити і українців, і юросіб, при чому збільшувалися як у гривні, так і у доларах", - зазначив Гетман.

За його словами, тенденція зростання кількості депозитів в українській банківській системі вже зберігається 1-1,5 року.

"Відбувається це через те, що НБУ дуже добре попрацював з банківським сектором, він ще в 2015-2016 роках вичистив всі схемні банки, банки-пилосмоки, різні банки-махінатори, і ті банки які залишилися – близько 80 банків – до них є довіра. Руйнування, краху якихось великих системних банків не було вже багато років", - пояснив Гетман.

Нагадаємо

Співзасновниця першої в Україні фінтех-екосистеми Concord Fintech Solutions Олена Сосєдка поділилася порадами щодо вибору надійного банку для депозитів, розрахунку пасивного доходу від депозитів та врахування таких факторів, як відсоткові ставки, строки депозитів, податки та коливання валютних курсів, щоб зберегти та примножити заощадження в умовах економічної нестабільності.

Окрім того, експерт розповіла, на що варто звертати увагу, щоб убезпечити себе від втрати коштів. Серед іншого, експерт радить при отриманні кредиту завжди розраховувати на гірший сценарій. Зокрема, слід оцінювати власні можливості погашення позики в умовах зменшення доходів або виникнення непередбачених витрат. На що ще звертати увагу при отриманні кредитів, читайте за посиланням.

Популярні

Новини по темі

Графіки відключень світла скасовані до 16:00 - ДТЕК

 • 13976 переглядiв

Трамп заявив, що хоче провести дебати з Гарріс

 • 11888 переглядiв