ukenru
khumza-yusuf-obraniy-novim-liderom-shotlandskoyi-natsionalnoyi-partiyi-zamist-nikoli-sterdzhen

Хумза Юсуф обраний новим лідером Шотландської національної партії замість Ніколи Стерджен

 • 309130 переглядiв

КИЇВ. 27 березня. УНН. Хумза Юсуф виграв конкурс на лідерство у Шотландській національній партії SNP і має бути призначений новим першим міністром Шотландії, замінивши Ніколу Стерджен. Про це пише УНН з посиланням на Sky News та Politico.

Після того, як Стерджен оголосила про свій намір піти у відставку, міністр охорони здоров'я Хумза Юсуф, міністр фінансів Кейт Форбс та колишній міністр громадської безпеки Еш Ріган вступили у гонку за вищу посаду.

Змагання за лідерство супроводжувалося суперечками через релігійні переконання, суперечками про спогади про минулі події та широко поширеною критикою секретності, що оточувала голосування.

Конкурс також призвів до ряду інших відставок, у тому числі відставки чоловіка Стерджен Пітера Мюррелла з посади виконавчого директора SNP.

Деталі

Лорна Фінн, національний секретар SNP заявила, що загальна явка на виборах керівництва склала 70%.

Юсуф отримав 24 336 (48,2%) голосів першої переваги. Після перерозподілу голосів другої переваги він мав 26 032 голоси, що становить 52,1% голосів. Кейт Форбс посіла друге місце з 23 890 (47,9%).

Очікується, що у вівторок Стерджен офіційно подасть у відставку з посади першого міністра децентралізованого шотландського уряду, що започаткує процес, в результаті якого Юсуф займе цю посаду до середи. Шотландський парламент, де SNP має безліч місць і більшість прихильників незалежності поряд із "Зеленими", проголосує за затвердження Юсуфа як призначеного першого міністра у вівторок вдень.

Українські Національні Новини

Новини Світу