khuliganstvo-zaklik-do-zavorushen-vidmova-golosuvati-v-maskakh-politsiya-moldovi-zafiksuvala-porushennya-na-viborakh

Хуліганство, заклик до заворушень, відмова голосувати в масках: поліція Молдови зафіксувала порушення на виборах

 • 15210 переглядiв

КИЇВ. 11 липня. УНН. У Молдові з початку голосування на виборах, поліція зареєструвала порушення, включаючи хуліганство і заклики до заворушень, що надходили від члена однієї з політичних сил, що беруть участь у виборах. Також правоохоронці зафіксували порушення законодавства про вибори. Про це на пресконференції повідомив заступник голови поліції Молдови Максим Максіан, передає News Maker, інформує УНН.

Деталі

У Молдові з початку виборів до 11 години в поліцію надійшли 14 повідомлень про порушення передвиборчого законодавства і громадського порядку.

Зокрема, надійшли шість повідомлень про те, що поблизу виборчих дільниць хтось наклеїв передвиборні афіші. Поліція вирушила на місця, щоб занести це в протокол. Одне з цих повідомлень не підтвердилося.

Також надійшло повідомлення щодо проведення передвиборної агітації, однак поліція не виявила ніяких порушень.

У той же час в поліцію повідомили про підвезення виборців. Зараз поліція встановлює, чи був здійснений на них тиск, щоб виборці голосували за того чи іншого кандидата. Результати розслідування поліція оголосить пізніше.

Правоохоронці зареєстрували випадки хуліганства та конфлікти. Також зафіксували випадок пошкодження передвиборного плаката однієї з політичних сил, що беруть участь у виборах.

Як зазначив Максіан, чоловік, який повідомив в соцмережах про те, що у Варниці виборцям пропонують 25 доларів або 500 рублів за те, щоб вони проголосували за певного кандидата, відмовився подати заяву в поліцію і представити докази.

Також в поліцію надійшло повідомлення про те, що виборцю, який прийшов на дільницю без захисної маски, не дозволили проголосувати. Як сказав Максіан, поліція з'ясувала, що співробітники виборчої дільниці запропонували йому маску, які призначені для виборців. Однак він відмовився і пішов, не проголосувавши.

Максіан також зазначив, що члени деяких політичних сил, що беруть участь у виборах, закликають в соцмережах до безладів.
"Поліція попереджає, що за ці заклики до насильства і безладів або до інших дій, що загрожують безпеці країни і громадського порядку, загрожує кримінальним покаранням", - зазначив заступник голови поліції.

Додамо

У неділю, 11 липня, в Молдові громадяни голосують на дострокових парламентських виборах. Дострокові вибори в парламент призначила в квітні президент Майя Санду.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі