khudozhnytsia-hapchynska-napysala-kartyny-z-budanovym-ta-yoho-zhabeniam

Художниця Гапчинська написала картини з Будановим та його жабеням

 • 10229 переглядiв

Євгенія Гапчинська створила картини з очільником ГУР МО України Кирилом Будановим та його 17-річним жабеням. Художниця розповіла, що ці деталі розкривають.

Українська художниця Євгенія Гапчинська написала картини з очільником ГУР МО України Кирилом Будановим та його жабеням. Про це написав у Telegram Буданов, передає УНН.

Деталі

"Несподівано дізнався, що українська художниця Євгенія Гапчинська, творчість якої давно шаную, написала картини з моїм жабеням. Насправді Петро уже давно не жабеня, а справжній довгожитель - йому 17 років", - написав Буданов.

Він подякував Євгенії та їхнім із чоловіком-воїном дітям, які надихають художницю на створення свого магічного і прекрасного світу полотен. "Хай квітне й розвивається український живопис! За наші мистецтво й культуру продовжуємо боротьбу!", - наголосив Буданов.

Українська художниця Євгенія Гапчинська, своєю чергою, розповіла в ефірі одного з українських телеканалів, чому вирішила намалювати жабеня з Будановим.

"Часто люди дивляться інтерв'ю, і дивляться тільки на головного героя. Можливо, в мене якесь особливе бачення, я завжди дивлюсь на те, що поза героя, або біля... Те, що поряд дуже багато говорить про людину, є такі чиновники, які як цеглина, дубові, нецікаві. Я хотіла їх разом намалювати, тому що це жабеня багато говорить про людину, про її людяність, дитячість в душі. Звичайно - це про Буданова картина, але ці маленькі, смішні деталі, дуже багато кажуть про людяність", - розповіла Гапчинська.

Також вона зазначила, що обидві картини були продані з Будановим й додала, що більше не буде з ним малювати картини.

Художниця також розповіла, що довго працювала з психологом, адже її будинок був окупований, чоловік пішов на фронт й був важкопораненим.

"Мені треба було себе також психологічно збирати, щоб працювати, але коли я почала, я дуже відчула потребу в цьому", - сказала художниця.

У Київському зоопарку житимуть "штатні" сови ГУР02.08.24, 11:43

Популярні

Новини по темі

Україна отримала 3,9 млрд дол. гранту від США - Шмигаль

 • 15311 переглядiв