ukenru
khronichnoyu-infektsiyeyu-gepatitu-s-u-sviti-strazhdayut-do-150-mln-lyudey

Хронічною інфекцією гепатиту С у світі страждають до 150 млн людей

 • 8528 переглядiв

КИЇВ. 16 лютого. УНН. Щорічно від пов'язаних з гепатитом С хвороб печінки помирає понад 700 тис. осіб, передає УНН з посиланням на дані ВООЗ.

"Цей вірус (гепатиту С) викликає як гострий, так і хронічний перебіг інфекції, що буває важкого та легкого ступеню тяжкості, тривалість хвороби від декількох тижнів, до серйозної довічної хвороби", - повідомляють в організації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пацієнти просять У.Супрун дати їм можливість використати закуплені генеричні ліки від гепатиту С

Вірус гепатиту C передається через кров, і найпоширенішими шляхами зараження є небезпечна ін'єкційна практика, неналежна стерилізація медичного обладнання та переливання неперевіреної крові і препаратів крові.

Також, у ВООЗ наголошують, що за допомогою противірусних препаратів можна виліковувати приблизно 90% людей з інфекцією гепатиту С і таким чином знизити ризик смерті від раку і цирозу печінки.

Нагадаємо, як повідомляв УНН, спілка громадських організацій “Всеукраїнська асоціація захисту прав пацієнтів “Здоров’я нації” офіційно звернулася до в.о.міністра охорони здоров’я Уляни Супрун з проханням дати можливість пацієнтам використати закуплені генеричні ліки від гепатиту С, реєстрація яких може бути скасована через Мирову угоду між КМУ та американським фармвиробником “Гілеад”.

Українські Національні Новини

Суспільство