khotiv-znischiti-ukrayinsku-ppo-na-dnipropetrovschini-15-rokiv-za-gratami-provede-poplichnik-agresora

Хотів знищити українську ППО на Дніпропетровщині: 15 років за ґратами проведе поплічник агресора

 • 298682 переглядiв

КИЇВ. 2 серпня. УНН. На Дніпропетровщині суд призначив російському агенту 15 років увʼязнення за те, що він передавав окупантам розвіддані про роботу ППО, повідомляє Служба безпеки України, передає УНН.

Деталі

російський агент, який жив у Дніпрі та працював у сфері IT-технологій, був заарештований за шпигунство на користь росії.

Він був членом мережі інформаторів головного управління генштабу зс рф і відповідав за відстеження можливих бойових позицій ППО ЗСУ у прифронтових частинах області.

Він відслідковував напрямок і час спрацювання української ППО по ворожих цілях, а потім передавав цю інформацію російській розвідці через анонімні месенджери.

Інформація, передана агентом, була використана для підготовки повітряних ударів по регіону, в тому числі з використанням балістичних і крилатих ракет, а також дронів-камікадзе типу Shahed.

На підставі зібраних доказів російського агента визнали винним у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану. Йому присудили до 15 років тюрми з конфіскацією майна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: росіяни намагаються отримати дані військових через "вимогу" заповнити ґуґл-форму - командування Сил ТрО

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі