khotiv-zirvati-ukrayinskiy-kontrnastup-pid-bakhmutom-zatrimano-rosiyskogo-informatora

Хотів зірвати український контрнаступ під Бахмутом: затримано російського інформатора

 • 446479 переглядiв

КИЇВ. 11 липня. УНН. На Донеччині будо затримано російського інформатора, який активно збирав дані для окупантів про місцеперебування та рух підрозділів Сил оборони у Краматорську, повідомляє Служба безпеки України, передає УНН.

Деталі

Згідно з проведеним розслідуванням, людиною, яка активно сприяла російським загарбникам у воєнних діях проти України, виявився чоловік у віці 48 років. Він самостійно пропонував свою допомогу окупантам у проведенні агресивних дій.

За отриманою інформацією, зловмисник встановив зв'язок з агресором шляхом використання одного з прокремлівських Телеграм-каналів.

Основними завданням чоловіка було відстеження маршрутів руху української бронетехніки, яка бере участь у контрнаступальних операціях Збройних сил України на східному фронті, зокрема під Бахмутом. Далі уся інформація учаснику злочинної організації "мдб днр".

Співробітники СБУ затримали російського інформатора під час виконання ним ворожого завдання.

Після отримання необхідних доказів, слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за статтею 111-1 Кримінального кодексу України. Зазначена стаття стосується надання допомоги збройним формуванням держави-агресора в участі у бойових діях проти Збройних Сил України та інших військових формувань.

Наразі підозрюваний знаходиться під вартою. Продовжується розслідування для встановлення всіх учасників злочину та їх притягнення до відповідальності. За вчинені злочини зловмисникам може бути призначено покарання у вигляді до 15 років позбавлення волі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Готували теракти на Запоріжжі: перехоплено розмову агентів фсб

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі