khotiv-vivezti-v-rf-700-tonn-zerna-kolaborant-z-kharkivschini-otrimav-13-rokiv-tyurmi-za-spivpratsyu-z-okupantami

Хотів вивезти в рф 700 тонн зерна: колаборант з Харківщини отримав 13 років тюрми за співпрацю з окупантами

 • 347084 переглядiв

КИЇВ. 31 липня. УНН. Завдяки доказовій базі Служби безпеки реальний термін ув’язнення отримав колаборант, який співпрацював з агресором під час окупації Куп’янська, він хотів продати зерно країні -агресору, пише УНН з посиланням на СБУ.

Деталі

Мешканець Куп’янська, колишній головний інженер місцевого комбінату хлібопродуктів, після тимчасового захоплення міста перейшов на бік ворога і влаштувався до окупаційної «поліції». Згодом місцеві гауляйтери запропонували йому очолити хлібокомбінат для організації масового вивезення зерна з території регіону до росії.

Перебуваючи на «посаді», він передав до рф декілька «пробних» партій і підготував до відправки в рф майже 700 тонн української пшениці.

Однак, вивезти зерно колаборант не встиг – після звільнення Харківщини співробітники СБУ встановили місцезнаходження чоловіка і затримали його.

За матеріалами української спецслужби суд визнав зловмисника винним за двома статтями Кримінального кодексу України: колабораційна діяльність та пособництво державі-агресору.

Колаборанту призначено 13 років тюрми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Викладач інформатики був коригувальником російських атак на Запоріжжі – СБУ

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    MacBook Air 15 – чудова новинка з приємним функціоналом

     • 403157 переглядiв