khotily-prodaty-rosiisku-trofeinu-zbroiu-ta-vybukhivku-zatrymaly-dvokh-dilkiv

Хотіли продати російську "трофейну" зброю та вибухівку: затримали двох ділків

 • 21997 переглядiв

В Україні ліквідували ще два канали нелегального збуту зброї та боєприпасів у Рівненській та Івано-Франківській областях.

Правоохоронці затримали двох торговців "трофейної" зброї, яку намагалися продати криміналітету, повідомляють в СБУ, пише УНН.

Деталі

СБУ спільно з Національною поліцією ліквідувала два канали нелегального збуту зброї та боєприпасів у Рівненській та Івано-Франківській областях, яку намагалися продати криміналітету.

На Рівненщині було затримано торговця "трофейною" зброєю, яку він отримував через власні зв’язки з місць колишніх боїв у звільнених районах на сході та півдні України.

Одержані зразки російського озброєння він зберігав за місцем постійного проживання, а доставку "товару" потенційним покупцям здійснював на власному авто 

- повідомили в СБУ.

Додамо

При обшуках у затриманого було вилучено автомат Калашникова АК-12, 4 гранати типу Ф-1, РГО та РГН та понад 500 набоїв до стрілецької зброї різного калібру.

Також на Прикарпатті було затримано мешканця Коломиї, який намагався продати криміналітету три автомати АК-74 та пістолет Стєчкіна з набоями.

"Крім того, під час обшуків у зловмисника виявлено майже 50 м детонуючого шнура з вибухівкою, бойові гранати, глушники до стрілецької зброї та бронебійні боєприпаси. Весь арсенал він зберігав у схроні, який облаштував у недобудованій споруді поблизу приватного будинку одного із своїх родичів", - додали в СБУ.

Затримані, яким загрожує до 7 років за гратами, наразі перебувають під вартою. Їм інкримінують незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.

Нагадаємо

Служба безпеки України затримала 35-річного одесита, який "засвітив" у Тік-Ток роботу протиповітряної оборони в Одесі.

Лілія Подоляк

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Реформи України "глибоко вражають" - Урсула фон дер Ляєн

     • 23793 переглядiв