khochu-shchob-zvuky-vybukhiv-pochuly-v-usomu-sviti-kuleba-zaklykav-partneriv-posylyty-pidtrymku-ukrainy

"Хочу, щоб звуки вибухів почули в усьому світі": Кулеба закликав партнерів посилити підтримку України

 • 21487 переглядiв

Міністр закордонних справ України засудив заклики до переговорів після смертоносної нічної атаки росії, наголошуючи на необхідності подальшої глобальної підтримки.

Після масштабної нічної атаки росіян на України міністр  закордонних справ Дмитро Кулеба жорстко відповів всім. хто пропонує перейти  до переговорів з рф. Про це йдеться у дописі в соцмережі Х, передає УНН.

Деталі

Зокрема, він побажав, щоб весь світ почув сьогоднішні звуки вибухів в України, та зрозумів, що саме вони є волевиявленням справжніх бажань путіна щодо миру з Україною. 

Урсула фон дер Ляєн: ми будемо підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно29.12.23, 12:16

Сьогодні мільйони українців прокинулись від гучних звуків вибухів. Я бажаю, аби ці звуки вибухів в Україні могли почути скрізь у світі. В усіх головних столицях, штаб-квартирах і парламентах, де зараз обговорюють подальшу підтримку України. І в усіх новинних редакціях, де пишуть про "втому" або про нібито готовність росії до "переговорів". Ці звуки - це те, що насправді хоче сказати росія

- наголосив Кулеба.

Він також підкреслив, що цілями російських ракет були пологові будинки, школи, лікарні та житлові об'єкти. За його словами, лише більше вогнева міць України може змусити рф припинити цей терор. 

Нашою єдиною колективною відповіддю може і має бути потужна та довгострокова військова та фінансова допомога Україні

- переконаний міністр  закордонних справ.

Доповнення 

Згідно з заявою Генерального прокурора України Андрія Костіна в результаті наймасштабнішої нічної атаки росіян на Україну вже відомо про щонайменше 16 загиблих. Ще 97 людей отримали поранення, серед них двоє дітей.

Водночас правоохоронці наголошують, що в усій Україні триває розбір  завалів та ліквідація наслідків ракетної атаки рф, тож кількість постраждалих може змінюватись.

Нагадаємо

В Повітряних силах ЗСУ заявили, що час ворожої атаки у п'ятницю у небі над Україною було збито 114 з 158 повітряних цілей - ракети різних типів та ударні БплА. 

Силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії із підрозділами Сил оборони України знищено - 27 ударних БпЛА "Shahed-136/131",  87 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55.

Під час атаки росії на Україну "невідомий об'єкт" залетів у повітряний простір Польщі 29.12.23, 12:30

Володимир Омельченко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Атака рф на Київ: з-під завалів дістали другу жертву

     • 25155 переглядiв

    Удар рф по Києву: кількість постраждалих збільшилась до 28

     • 26882 переглядiв