khochu-k-svoym-ukraina-zapuskaie-proiekt-dlia-obminu-kolaborantiv-na-polonenykh-ukraintsiv

"Хочу к своим": Україна запускає проєкт для обміну колаборантів на полонених українців

 • 99095 переглядiв

Україна розпочинає проєкт "Хочу к своим" для повернення українців з російського полону. Засуджені колаборанти зможуть дати згоду на обмін через сайт проєкту, що сприятиме звільненню українських бранців.

Україна запускає проєкт "Хочу к своим", який має сприяти поверненню українців з російського полону. Київ надає змогу колаборантам потрапити назад до рф, в омбін на полонених українців. Про це пише УНН з посиланням на Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Деталі

Проєкт презентували Головне управління розвідки Міністерства оборони України, Служба безпеки України та Секретаріат уповноваженого з прав людини.

Представник ГУР МО України Андрій Юсов під час презентації розповів, що першою і головною метою проєкту є оприлюднення інформації про засуджених російських агентів, зрадників і колаборантів, що співпрацювали або допомагали російським окупаційним силам у війні проти України.

Я не вірю, що в найближчому майбутньому буде великий обмін – Лубінець09.07.24, 12:39

Вся інформація буде публікуватися на сайті проєкту, де завдяки опції"згода на обмін", засуджені колаборанти зможуть дати згоду бути обміняними на українців, які перебувають у російській неволі.

Завдяки проєкту громадяни також дізнаються про можливість припинити вимушену співпрацю з ворогом та про те, як повідомити правоохоронців про ворожих агентів в своєму оточенні, щоб запобігти їхнім подальшим злочинам

Усе, що для цього буде потрібно – знайти та заповнити спеціальну форму на сайті. Для ефективного досягнення поставлених цілей на сайті проєкту публікуватиметься інформація про засуджених російських агентів, зрадників і колаборантів, що погодилися на обмін до рф

- заявили в ГУР МО. 

Головне управління розвідки Міністерства оборони України закликає всіх небайдужих громадян України активно долучатися до співпраці з проєктом.

Нагадаємо

В Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими заявили, що росія не лише блокує пропозиції України щодо обміну полоненими, але й ігнорує запити Києва щодо репатріації тіл загиблих українських захисників

Популярні

Новини по темі

На Олімпіаді-2024 встановлено перший світовий рекорд

 • 14735 переглядiв