khmari-sarani-atakuvali-krasnodarskiy-kray-astrakhansku-oblast-ta-kalmikiyu

Хмари сарани атакували краснодарський край, астраханську область та калмикію

 • 351991 переглядiв

КИЇВ. 9 серпня. УНН. З калмикії, де через дощі та сильний вітер місцева влада не змогла вчасно знищити комах, до краснодраського краю та астраханської області, мігрували хмари сарани, знищуючі по дорозі весь врожай. Місцева влада нових володінь шкідника намагається боротись з ним хімікатами, але теж не дуже успішно, передає УНН з посиланням на росЗМІ.  

Деталі

краснодарський край. Зазначається, що велика кількість комах спостерігається на лиманах у приморсько-охтарському, калінінському, слов'янському та червоноармійському районах краю. Там удосталь ростуть рогоз і очерети, якими харчується сарана.

"Більшість шкідників знаходиться поряд з Азовським морем. Низькі температури та велика кількість опадів сприяла тому, що харчуватися не було чим. На сьогодні настав час, коли сарана вже окрилилася і почала літати. Ми спостерігаємо хмари шкідників уже два тижні, – розповів керівник кубанської філії «россільгоспцентру» віталій марченко.

Він додав, що у краї «хмари сарани» спостерігають уже впродовж двох тижнів. Шкідники перебираються на поля, тоді спеціалісти обробляють урожаю хімікатами.

росЗМІ публікують відео навали сарани в астраханській області. За словами деяких астраханців, комах так багато, що їх можна вважати туманом. Місцеві жителі намагаються відігнати сарану, але робити це складно.

Частина комах приземлилася на ділянки з рослинами та овочами. Через кілька хвилин від зелених насаджень не залишилося і сліду. З чим пов'язана така велика кількість комах у регіоні, наразі невідомо, пишуть ЗМІ.

Зазначається, що перебралась сарана з калмикії, не дивлячись на всі спроби місцевої влади з нею боротись. Відстань від Лагані до Лимана понад 60 кілометрів, до Астрахані - близько 180, що для комах несуттєва відстань. За словами зоологів, зграя сарани здатна пересуватися з фантастичною швидкістю, 12-18 км/год. Місцева влада поскаржилась, що не змогла боротись з комахами через складні погодні умови, та заростей очерету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У російській Якутії спалахнуло майже 100 пожеж у 13 районах

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі