ukenru
khimvikidi-v-krimu-na-khersonschini-obrobili-spetsrozchinom-ponad-250-km-avtodorig

Хімвикиди в Криму: на Херсонщині обробили спецрозчином понад 200 км автодоріг

 • 9196 переглядiв

КИЇВ. 11 вересня. УНН. Рятувальники у Херсонській області проводять заходи для того, щоб мінімізувати негативні наслідки погіршення екологічної ситуації. Зокрема, з початку робіт була проведена дегазація 234 км автодоріг. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу ГУ ДСНС у Херсонській області.

"З метою мінімізації негативних наслідків екологічної ситуації на території Каланчацького та Чаплинського районів Херсонської області, надання допомоги населенню підрозділами ДСНС України надалі проводиться комплекс запобіжних заходів", - йдеться в повідомленні.

Так, рятувальники розгорнули два пункти надання допомоги населенню поблизу Контрольних пунктів в’їзду-виїзду "Каланчак" та "Чаплинка". Там забезпечено цілодобове чергування особового складу. Крім того, вчора, 10 вересня, хіміко-радіометрична лабораторія Міжрегіонального центру швидкого реагування провела хімічну розвідку в селі Преображенка та смт Каланчак. За результатами експрес-аналізу перевищення рівня небезпечних речовин не виявлено.

Також була проведена дегазація території спеціальною технікою відкритих ділянок та дахів будівель, ділянок автодоріг у населених пунктах Преображенка та смт Каланчак. Так, оброблено автодороги протяжністю 40 км.

"Всього з початку робіт оброблено 234 км автодоріг та 2,5 га території та будівель КПВВ "Каланчак" та КПВВ "Чаплинка", - зазначили у ДСНС.

Заходи щодо мінімізації негативних наслідків ускладнення екологічної ситуації продовжуються.

Нагадаємо, протягом 10 вересня жителі не зверталися до лікарів зі скаргами на погіршення здоров'я через хімічні викиди заводу "Кримський титан" на території Криму. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП