khersonshchyna-persha-za-masshtabamy-rozminuvannia-v-uriadi-planuiut-zbilshyty-tam-kilkist-saperiv

Херсонщина перша за масштабами розмінування, в уряді планують збільшити там кількість саперів

 • 27860 переглядiв

Херсонська область перша в Україні за масштабами розмінування з понад 800 саперами. Уряд планує збільшити їх кількість до 1500 за рік та запустив програми підтримки для аграріїв, включаючи компенсації за розмінування.

Херсонська область перша в Україні за масштабами розмінування. Там працює найбільша кількість саперів — понад 800 людей. У планах — збільшити за рік цифру до 1500. Про це повідомив прем‘єр-міністр України Денис Шмигаль під час виїзного засідання уряду на Херсонщині, передає УНН.

Херсонська область — перша в країні за масштабами розмінування. Тут працює найбільша кількість саперів — понад 800 людей. У планах — збільшити за рік цю цифру до 1500

- повідомив Шмигаль.

Також він повідомив, що цього місяця запустили можливість для аграріїв подавати заявки на компенсацію за проведене розмінування.

Це елемент ринку, який дасть нам можливість провести розмінування України за роки, а не десятиліття. Для аграріїв Херсонщини також діють спеціальні урядові програми підтримки. Фермери, які оброблюють до 120 гектарів на деокупованих територіях, можуть отримати до 8 тисяч грн безповоротної допомоги на 1 гектар

- розповів Шмигаль.

Крім того, за його словами, отримують фінансову допомогу фермери, які вирощують худобу.

Доповнення

Уряд Японії передав підрозділам Державної служби з надзвичайних ситуацій 2 машини механізованого розмінування Nikken.

Популярні

Новини по темі

Причетному до вбивста Фаріон готується підозра - ОГП

 • 12766 переглядiв