kharkivskoho-kolaboranta-zvynuvachuiut-u-pohrozakh-mistsevym-zhyteliam-ta-kradizhtsi-maina-pid-chas-okupatsii

Харківського колаборанта звинувачують у погрозах місцевим жителям та крадіжці майна під час окупації

 • 45139 переглядiв

Колаборанту в Харківській області заочно висунули звинувачення у крадіжці майна, зокрема автомобіля, під час російської окупації, погрозах місцевим жителям та співпраці з російськими силовиками. Йому загрожує від восьми до дванадцяти років позбавлення волі за порушення законів та звичаїв війни.

На Харківщині викрили колаборанта, який під час окупації регіону погрожував місцевим, та відбирав у людей майно. Зокрема, правоохоронці встановили його причетність до викрадення автівки у рятувальника із Дворічної. Зловмиснику заочно оголосили про підозру. Які звинувачення висунули мешканцю Харківщині розповіли  у поліції, передає УНН.

В смт Дворічне з двору одного з будинків вони просто забрали машину Лада Самара. Звісно, без дозволу власника – на той момент 60-річний чоловік встиг виїхати до Харкова. Його друга, який приглядав за домоволодінням, вони залякали. Приходили двічі, перелазили через паркан. Після того виштовхали автомобіль за ворота, підозрюваний завів двигун та поїхав.

- розповів подробиці начальник слідчого управління ГУ Нацполіції у Харківській області Сергій Болвінов.

Деталі

За даними головного слідчого Харківщини, підозрюваний разом з російськими військовими під час окупації регіону ходив по подвір’ях та відбирати в українців їхнє майно. З так званими "обшуками" до цивільних вони приходили зі зброєю, погрожували розправою та забирали все, що подобалося.

Слідчі встановили, що на бік загарбників перейшов колишній працівник склозаводу, 40-річний уродженець Чугуєва. Росіяни призначили його командиром служби до фейкового "Управління внутрішніх справ".

Безчинствував він до самої деокупації Харківщини. За даними Харківської обласної прокуратури на викладеній машині колаборант їздив по Куп’янську та іншим населеним пунктам у власних справах: до кафе, магазинів та до Бєлгорода, де брав участь у святкуванні "дня флага рф". А восени 22-го на цій же автівці він вітк разом з росіянами.

40-річному чоловіку заочно оголосили про підозру в порушенні законів та звичаїв війни. Санкція цієї статі передбачає він восьми до дванадцяти років позбавлення волі.

Матеріали щодо трьох російських військових, які були у змові з "народним міліціонером", виділені в окреме провадження.

Тетяна Салганік

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Міноборони виграло арбітражів на майже мільярд гривень

     • 41096 переглядiв