kharkivskogo-prokurora-suditimut-cherez-za-35-tisyach

Харківського прокурора судитимуть за хабар $35 тисяч

 • 531869 переглядiв

КИЇВ. 27 липня. УНН. Перед судом постане прокурор окружної прокуратури Харкова, якого Державне бюро розслідувань викрило на хабарі у 35 тисяч доларів. Йому загрожує 12 років тюрми. Про це повідомили у пресслужбі ДБР, пише УНН.

Деталі
Працівники ДБР завершили досудове розслідування щодо прокурора однієї з окружних прокуратур Харкова, якого було викрито на хабарі у 35 тисяч доларів США.

Обвинувальний акт щодо прокурора та його пособниці направлено до суду. Зловмисників було затримано «на гарячому», під час отримання грошей у травні 2023 року спільно з СБУ.

Цитата

«Прокурор запропонував громадянину за 35 тисяч доларів США «допомогти» повернути нерухоме майно, яке у нього відібрали партнери по бізнесу. Він пообіцяв чоловіку, що розпочне кримінальне провадження, у межах якого на майно буде накладено судовий арешт та буде вилучена реєстраційна справа. Це дозволить повернути нерухомість», — йдеться у повідомленні.

Доповнення

Отримувати гроші прокурор відправив свою співмешканку. Після того, як посередниця взяла обіцяну суму, обох зловмисників затримали працівники ДБР.

Прокурор та пособниця обвинувачуються за статтею одержання неправомірної вигоди службовою особою в особливо великому розмірі (ч. 4 ст. 368 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, у столиці підприємець привласнив майже 7 млн гривень на закупівлі комп’ютерів для ЗСУ. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Харківського прокурора судитимуть за хабар $35 тисяч

     • 531869 переглядiв

    У Конгресі США відбулися слухання щодо НЛО

     • 904839 переглядiв