ukenru
kharkivska-miska-rada-znovu-vidnovila-nazvu-prospektu-marshala-zhukova

Харківська міська рада знову відновила назву проспекту Маршала Жукова

 • 15098 переглядiв

КИЇВ. 24 лютого. УНН. У Харкові знову відновили назву проспекту Маршала Жукова. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу Харківської міськради.

Цитата

"У місті Харкові відновили назву об'єкта топоніміки - "проспект Маршала Жукова". Відповідне рішення було ухвалене сьогодні, 24 лютого, на сесії Харківської міської ради", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Як було зазначено, такий крок спрямований на увічнення історичної пам'яті Георгія Жукова як особи, діяльність якої пов'язана з опором і вигнанням нацистських окупантів з території України.

Також депутати ухвалили звернення до Прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля з проханням затвердити Єдиний національний реєстр пам'ятників Другої світової війни 1939-1945 років, щоб виключити надалі різночитання в Законі України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режимів та заборону пропаганди їхньої символіки".

Окрім того, Харківська міська рада звернеться до судових інстанцій з метою оскаржити попередні судові рішення щодо правомірності ухвалення міськрадою рішень про відновлення назви об'єкта топоніміки "проспект Маршала Жукова".

Що було раніше

В лютому цього року Верховний суд відхилив скаргу Харківської міської ради в справі про перше перейменування проспекту Петра Григоренка на проспект Маршала Жукова в Харкові.

Контекст

26 лютого 2020 року Харківська міська рада проголосувала за повернення назви проспекту імені маршала Жукова, який носить ім’я Григоренка.

А у червні Харківський окружний адміністративний суд скасував рішення Харківської міської ради про перейменування проспекту Григоренка на проспект маршала Жукова.

Українські Національні Новини

Політика