khakery-zlamaly-nainebezpechnishyi-yadernyi-obiekt-brytanii-the-guardian

Хакери зламали найнебезпечніший ядерний об’єкт Британії - The Guardian

 • 29837 переглядiв

Хакери з російськими та китайськими зв'язками проникли на британський ядерний об'єкт Селлафілд; ступінь втрати даних і чи було видалено шкідливе програмне забезпечення - невідомо. На об'єкті ведеться небезпечна ядерна діяльність і зберігається значна кількість плутонію.

Кіберзлочинці, пов’язані з Росією та Китаєм, здійснили напад на найнебезпечніший ядерний об’єкт Британії "Селлафілд". Про це пише видання The Guardian, передає УНН

Деталі

Розслідування The Guardian показало, що злам та його потенційні наслідки постійно приховувалися старшим персоналом сховища ядерних відходів та знятого з експлуатації обладнання.

The Guardian виявив, що влада не знає точно, коли ІТ-системи об’єкта були зламані вперше. Але джерела стверджують, що вперше злам виявили ще в 2015 році, коли експерти зрозуміли, що в комп’ютерні мережі "Селлафілд" було вбудовано програмне забезпечення, яке може використовуватися для шпигунства або атаки на систему.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хакери здійснили масштабну атаку на комп’ютерну систему збройних сил Швеції

Наразі невідомо, чи вдалося знищити шкідливе програмне забезпечення. Це може означати, що витік міг статися на деяких з найбільш чутливих видів діяльності "Селлафілда", як-от переміщення радіоактивних відходів чи моніторинг витоків небезпечних матеріалів.

Джерела припускають, що, ймовірно, іноземні хакери отримали доступ до конфіденційних матеріалів найвищого рівня. Повний масштаб втрат даних буде важко оцінити.

Доповнення

Ядерний об'єкт "Селлафілд" розташований на 6 квадратних кілометрах на узбережжі Камбрії та є одним із найнебезпечніших у світі. На об'єкті "Селлафілд" знаходиться найбільше сховище плутонію на планеті, а також звалище ядерних відходів від програм озброєння та десятиліть виробництва атомної енергії.

На об'єкті також зберігаються документи щодо планування на випадок надзвичайних ситуацій, які будуть використані, якщо Об'єднане Королівство зазнає іноземного нападу або зіткнеться з катастрофою.

Побудований понад 70 років тому і раніше відомий як об'єкт Windscale, там виробляли плутоній для ядерної зброї під час Холодної війни та приймали радіоактивні відходи з інших країн, включаючи Італію та Швецію.

Лілія Подоляк

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Вийшов перший трейлер комп’ютерної гри Grand Theft Autо

     • 42001 переглядiв

    У Керчі та Феодосії прогриміли вибухи, потім зникло світло

     • 32879 переглядiв