khakery-probyly-zakhyst-kyivstar-cherez-oblikovyi-zapys-kohos-zi-spivrobitnykiv

Хакери пробили захист "Київстар" через обліковий запис когось зі співробітників

 • 63928 переглядiв

Хакери змогли зламати захист одного із національних операторів мобільного зв’язку "Київстар" через скомпрометований обліковий запис когось зі співробітників. Про це повідомив СEO "Київстар" Олександр Комаров в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.

"Потрібно визнати, що ця атака пробила наш захист. Це сталося, тому що був скомпрометований обліковий запис когось зі співробітників й ворог зміг потрапити в середину інфраструктури компанії. Про це йде слідство, ми ще не розуміємо йог висновки", - сказав Комаров.

За його словами, питання не в технологіях, а в тому, що в будь-якій організації можуть бути люди, які умовно наводять російські ракети або віддають свої паролі, тому що добре працюють соціальні інженери.

Доповнення

Раніше Комаров повідомляв, що було частково зруйнована IT-інфраструктура.

Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження за фактом кібератаки на одного із національних операторів мобільного зв’язку "Київстар". У відомстві не виключають, що за атакою можуть стояти спецслужбами рф.

Київстар почав відновлювати голосовий зв'язок по всій Україні о 18:00 і планує відновити передачу даних та SMS протягом доби, після того. Компанія радить перезавантажити телефони та відключити VoLTE для кращого зв'язку.

Анна Мурашко

Технології

    Популярні

    Новини по темі

    Вибухи пролунали в Одесі - ЗМІ

     • 110196 переглядiв