ukenru
khakeri-vidklyuchili-sistemu-bronyuvannya-scheplen-vid-covid-19-v-italiyskomu-latsio

Хакери відключили систему бронювання щеплень від COVID-19 в італійському Лаціо

 • 15959 переглядiв

КИЇВ. 1 серпня. УНН. Хакери атакували і відключили ІТ-системи компанії, яка управляє бронюванням вакцинації проти COVID-19 в регіоні Лаціо, заявив в неділю регіональний уряд. Про це інформує УНН з посиланням на Reuters та італійське агенство ANSA.

Цитата

"Йде потужна хакерська атака на регіональну базу даних CED", - йдеться в повідомленні.

Деталі

В повідомленні говориться, що всі системи відключені, в тому числі системи регіонального порталу охорони здоров'я та мережі вакцинації, і попереджається, що програма вакцинації може бути відкладена.

"Це дуже потужна хакерська атака, дуже серйозна... все втрачено. Атаці піддається весь регіональний CED", - сказав менеджер з охорони здоров'я регіону Лаціо Алессіо Д'Амато.

За даними ANSA, поштова поліція Італії і прокуратура Риму вивчають це питання і можуть почати розслідування, щоб з'ясувати, хто стоїть за атакою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус в Італії: за останню добу зафіксовано більше 6 тисяч інфікувань, 19 загиблих

Доповнення

Італія слідом за Францією оголосила, що доказ вакцинації або імунітету від COVID-19 стане обов'язковим для ряду заходів для населення.

Цей крок викликав серію протестів по всій країні проти введення так званого Green Pass, який показує, що люди були вакциновані, здали негативний результат тесту або вилікувалися від COVID-19.

Українські Національні Новини

Новини Світу