ukenru
khabar-za-oformlennya-avto-mitnika-zatrimali-za-sistematichne-vimagannya-koshtiv

Хабар за оформлення авто: митника затримали за систематичне вимагання коштів

 • 15126 переглядiв

КИЇВ. 6 жовтня. УНН. Інспектора митного посту “Рівне” затримали за систематичне вимагання хабарів за оформлення транспортних засобів. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу Офісу Генпрокурора.

“Прокурорами Офісу Генерального прокурора спільно зі слідчими Головного слідчого управління ДБР під час одержання неправомірної вигоди затримано головного державного інспектора митного посту “Рівне” Поліської митниці ДМС України (ч. 3 ст. 368 КК України). За даними слідства, митник спільно з іншими особами налагодив схему систематичного вимагання та отримання неправомірної вигоди від суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності під час митного оформлення транспортних засобів”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що зокрема посадовець вимагав від товариства з обмеженою відповідальністю від 100 до 200 дол. США за транспортний засіб за те, що не буде створювати штучних перешкод при оформленні попередніх декларацій для розмитнення автомобілів.

“Під час одержання чергового траншу неправомірної вигоди в розмірі 1500 дол. США його затримали правоохоронці. Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання запобіжного заходу. Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває”, - вказано у повідомленні.

Нагадаємо, у Львівській області посадовці “заробляли” на погодженні сертифікатів на імпорт товарів.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП