ukenru
kerivnyky-antykoruptsiinykh-orhaniv-provely-robochu-zustrich-z-poslamy-krain-g7-ta-yes-v-ukraini

Керівники антикорупційних органів провели робочу зустріч з послами країн G7 та ЄС в Україні

 • 25349 переглядiв

Керівники антикорупційних відомств України зустрілися з послами G7 та ЄС, щоб обговорити поточні зусилля, виклики та важливість прозорості та підзвітності в державному управлінні.

У п'ятницю, 19 квітня, керівник САП Олександр Клименко та директор НАБУ Семен Кривонос зустрілися з послами країн G7 та ЄС в Україні. Про це повідомили у пресслужбі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, передає УНН.

Деталі

Основною метою зустрічі було поінформувати міжнародних партнерів про поточні зусилля антикорупційних органів України, зокрема, у світлі розширення операційної незалежності САП, а також обговорити виклики, з якими стикаються антикорупційні відомства.

Сторони підкреслили важливість спільного підходу до забезпечення прозорості та підзвітності в державному управлінні. У цьому контексті важливою залишається перспектива приєднання України до Конвенції ОЕСР по боротьбі з хабарництвом, яка є ефективним міжнародним механізмом.

Посли позитивно оцінили зусилля української сторони та підтвердили свою рішучу підтримку антикорупційного порядку денного України.

Вважаємо, що це є ключовим елементом інтенсифікації процесу європейської інтеграції, а також запорукою стабільності держави в умовах триваючої російської агресії. Ми вдячні нашим міжнародним партнерам за їхню послідовну підтримку.

йдеться у повідомленні САП.

G7 висловила рішучість посилити протиповітряну оборону України19.04.24, 13:49 • [views_0]