ukenru
kerivnitstvo-mvs-namagayetsya-pererozpodiliti-lotereyniy-rinok-na-korist-privatnogo-monopolista-zayava

Керівництво МВС намагається перерозподілити лотерейний ринок на користь приватного монополіста - заява

 • 8994 переглядiв

КИЇВ. 6 грудня. УНН. Спроби використовувати санкційні списки та тиск правоохоронців органів для створення штучної монополії на багатомільярдному ринку суперечить не тільки моралі й права, а й міжнародним зобов'язанням України. Про це повідомили представники оператора державних лотерей “М.С.Л.” на сьогоднішній прес-конференції, передає УНН.

Представники оператора держлотерей переконані, що заяви глави МВС Арсена Авакова щодо нібито неправомірності роботи "М.С.Л." є не тільки помилковими, а й незаконними.

"Оголошення чергової хвилі перевірок лотерейних операторів з метою закриття торговельних пунктів нагадує 2014 рік. Тоді закривали точки нашої компанії, конфіскували обладнання. Але компанія виграла в МВС більш ніж 300 судових справ, і обладнання повернули. Щоправда, перед компанією ніхто з МВС так і не вибачився, - зазначив віце-президент компанії “М.С.Л.” Євген Власенко.

За його словами, “М.С.Л.” – єдина компанія, яка представляє Україну у Всесвітній асоціації лотерей.

До 2014 року, коли компанія внаслідок неправомірного рішення потрапила під санкції, “М.С.Л.” була найбільшим в країні платником військового збору, що підтверджено відзнаками Міністерства оборони України

"Наша компанія – абсолютно "білий" оператор, з яким цинічно розправляються силами МВС. Через пресинг чиновників, який здійснюється в інтересах монополіста, бюджет України щорічно втрачає мільярди гривень", - заявив адвокат “М.С.Л.” Ярослав Толкачов.

Оператор державних лотерей “М.С.Л.” закликав Міністерство фінансів України виконувати чинне законодавство України, згідно з яким ліцензії на здійснення лотерейної діяльності є чинними, поки не розроблені підзаконні акти та не проведений новий конкурс.

Водночас М.С.Л. звернув увагу громадськості та ЗМІ на спроби "проштовхнути" через ВР законопроекти, які фіксують монопольне становище однієї компанії на лотерейному ринку України, в якій мають інтереси окремі народні депутати.

Нагадаємо, раніше журналісти повідомляли, що українські чиновники хочуть створити власного монополіста на лотерейному ринку.

Українські Національні Новини

Політика