ukenru
kerivniku-rozviduvalnoyi-grupi-pivnichniy-viter-povidomili-pro-pidozru-cherez-spriyannya-v-okupatsiyi-krimu

Керівнику розвідувальної групи "Північний вітер" повідомили про підозру через сприяння в окупації Криму

 • 8591 переглядiв

КИЇВ. 22 липня. УНН. Слідчі кримської поліції повідомили про підозру керівнику розвідувальної групи "Північний вітер", який сприяв окупації Росією Криму. Про це повідомляє УНН із посиланням на відділ комунікації ГУНП в АР Крим та м.Севастополі.

"18 липня 2019 року слідчими кримської поліції спільно з прокуратурою АР Крим повідомлено про підозру громадянину "Ф", 1973 року народження, який 28 лютого 2014 року очолив незаконно створену розвідувальну групу "Північний вітер", що входила до складу незаконного збройного формування "Самооборона Криму", та сприяв окупації Російською Федерацією півострову Автономної Республіки Крим", - йдеться в повідомленні.

У поліції вказали, що вказаний громадянин підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 260 ч.2 КК України (участь у діяльності непередбачених законом збройних формувань). За цей злочин передбачена кримінальна відповідальність – позбавлення волі до 8-ми років.

Матеріали стосовно підозрюваного скеровані для його оголошення у державний/міжнародний розшук.

Нагадаємо, учаснику НЗФ "Самооборона Криму" продовжено запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП