ukenru
keks-vikrittya-organizatoriv-dogovirnikh-futbolnikh-matchiv-pr-aktsiya-v-interesakh-pavelka

Кекс: викриття організаторів договірних футбольних матчів - PR-акція в інтересах Павелка

 • 14803 переглядiв

КИЇВ. 29 травня. УНН. Викривальна історія з договірними футбольними матчами наробила багато шуму, однак, швидше за все, на цьому вона і завершиться. Скоріш за все, що ця тема була запущена у ЗМІ напередодні фіналу Ліги чемпіонів УЄФА з однією метою - хоч якось "підправити" імідж президента ФФУ Андрія Павелка. Про це в коментарі УНН розповів футбольний експерт Михайло Кекс.

"Обшуки в зв'язку з договірними матчами в українському футболі наробили багато шуму в медійному просторі країни, але, по своїй суті, вони вкрай поверхневі. Причому, цілком можливо, що через тотальний непрофесіоналізм як у ФФУ, так і у правоохоронних органах. Але, що більш імовірно, через наявність у договірних матчів надійних покровителів.

Спочатку була очевидна одна головна мета облав - хоч як-небудь перед фіналом Ліги чемпіонів обілити імідж президента ФФУ Андрія Павелка, який розпестив українську і навіть європейську публіку своїми постійними фейлами", - сказав експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Холодницький: про договірні матчі у ФФУ знали всі

Також, за його словами, облави на можливих фігурантів договірних матчів можуть виявитися звичайною PR-підтримкою запланованих змін у законодавстві.

"Однак, потім пішла цікава заява від Павелка, що спортивні ставки повинні бути легалізовані в Україні. Зараз українське законодавство не дозволяє їх, що, утім, не заважає у тому числі російським букмекерам успішно працювати на нашій території, заробляючи на українських громадянах. Свої ж наближені букмекери, навіть з чинним законодавством, обзавелися ліцензіями, що особливо дратує конкурентів.

Але тепер планується узаконення беттінгу для всіх. Так що облави можуть бути звичайною PR-підтримкою у змінах у законодавстві. Що цілком імовірний варіант поряд з обіленням іміджу Павелка", - уточнив Кекс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Павелка заявили до ГПУ: вимагають відкрити кримінальне провадження

При цьому експерт зазначив, що "договорняки" в українському футболі - явище далеко не нове.

"Існує ще третій варіант, менш вірогідний, але чому б і його не врахувати? Букмекерам невигідні договірні матчі. Україна ж стала їх розсадником. При цьому неправильно говорити, що раніше договірних не було. Грунт був підготовлений ​​ще з радянських часів. Головним тригером став занепад українського футболу. І замість договорняків з метою здобути очки в турнірну таблицю з'явилися договорняки з метою добути гроші", - вважає він.

Нагадаємо, як повідомляв УНН, президент Федерації футболу України Андрій Павелко розповів, що з 2015 року в схемах організації договірних матчів було задіяно дуже велику кількість учасників.

При цьому журналіст Артем Франков вважає, що до викриття можливих учасників і організаторів договірних матчів в Україні керівництво Федерації футболу України не має ніякого стосунку.

Відзначимо, що у НАЗК ініціювали перевірку декларацій про доходи президента ФФУ Павелка за підозрою у незаконному збагаченні. Тривати вона може максимум три місяці.

Українські Національні Новини

Політика