katastrofichna-povin-u-ssha-zatopilo-stolitsyu-shtatu-vermont

Катастрофічна повінь у США: затопило столицю штату Вермонт

 • 657772 переглядiв

КИЇВ. 12 липня. УНН. Унаслідок бурі та сильних злив на сході США за декілька днів випали опади, об'єм яких дорівнює об'єму звичних бездощових місяців. Під водою опинився Вермонт, повідомляє Голос Америки, пише УНН.

Деталі 

У результаті бурі та катастрофічної повені на північному сході США всі дороги, що ведуть з Монтпілієра, столиці штату Вермонт, виявилися затоплені, каламутна вода досягала верху паркувальних лічильників, а люди виявилися замкненими у своїх будинках.

Міський голова Монтпілієра Вільям Фрейзер у своєму посту у Facebook закликав 8000 мешканців міста бути готовими переїхати на верхні поверхи своїх будинків, оскільки затоплення шосе зробило евакуацію скрутною та навіть неможливою.

Столиця Вермонта була затоплена паводковими водами через те, що гребля Райтсвілл на річці Вінускі, яка утворює водосховище за 6,4 кмна північ від Монтпілієра, опинилася на межі пропускної спроможності, повідомляє телеканал СNN.

Потоки брудно-коричневої води з річки Вінуски протікали у вівторок через Монтпілієр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стихійне лихо у Японії: Через зсуви грунту загинула людина

За інформацією агентства The Associated Press, частина жителів міста пробиралися через воду до пояса; інші пливли на каное та байдарках головними вулицями. Власники магазинів перевіряли пошкоджені та віднесені водою товари.

Влада штату Вермонт назвала повінь найсильнішою з 2011 року, коли під час урагану Айрін загинули 7 жителів штату і було завдано збитків у розмірі близько 750 мільйонів доларів.

Доповнення 

Нинішня повінь у Вермонті сталася після сильних дощів у штатах Нью-Йорк та Коннектикут.

Повідомлень про травми або смертельні випадки, пов'язані з повінню у Вермонті, не надходило, оскільки рятувальні команди за допомогою екіпажів вертольотів Національної гвардії здійснили понад 100 рятувальних операцій, повідомило у вівторок Управління з надзвичайних ситуацій штату Вермонт.

Нагадаємо

У неділю над частинами Нью-Йорка та Пенсільванії пройшли сильні зливи. Унаслідок чого підтопило деякі домоволодіння.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    ISW: ЗСУ ведуть наступ на трьох напрямках

     • 1079404 переглядiв

    США розглядають можливості передачі Україні ATACMS - NYT

     • 672668 переглядiв

    На Київщині ППО знищило всі повітряні цілі

     • 438791 переглядiв

    США повернулись у ЮНЕСКО

     • 826521 переглядiв

    Українські поліцейські проходитимуть навчання в Японії

     • 382339 переглядiв