ukenru
katastrofa-arvina-vryatovani-ukrayintsi-pribuli-do-ankari

Катастрофа "Арвіна": врятовані українці прибули до Анкари

 • 12405 переглядiв

КИЇВ. 19 січня. УНН. П'ятеро українських моряків, яких врятували після затоплення суховантажу "Арвін", прибули до посольства України в Туреччині в Анкарі. Завтра вони вже будуть в Україні. Про це повідомляє посол України у Туреччині Андрій Сибіга на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

"Врятовані моряки майже вдома. Щойно прибули до посольства України в Анкарі. Після завершення необхідних консульських процедур, вже завтра будуть на Батьківщині. Слухаючи вчергове їхню розповідь про аварію судна, ще раз переконуюсь, що у "сорочці народились" і вдруге можуть відзначати свій день народження", - написав Сибіга.

Також посольство України у Туреччині повідомило, що моряки з "Арвіна" у присутності представників турецьких ЗМІ подякували рятувальникам та лікарям за порятунок та високий професіоналізм.

Нагадаємо, 17 січня біля узбережжя провінції Бартин (Туреччина) затонуло судно "Арвін".

На борту судна перебувало 12 членів екіпажу, серед яких 10 громадян України.

За наявними даними, власником затонулого судна є українська компанія "Arvin Shipping LTD". За попередньою інформацією, зазначена морська аварія сталася через погані погодні умови (сильний шторм), вказали у МЗС.

Також у МЗС підтвердили загибель двох українських моряків у водах Туреччини.

Сьогодні в Посольстві моряки з Arvin в присутності представників мейнстрімних ЗМІ подякувати рятувальникам та лікарям за порятунок та високий професіоналізм. Слів подяки ніколи не буває багато, адже задля порятунку українців турецькі рятувальники ризикували власним життям. pic.twitter.com/qvaWr2tEMa

— Ukraine in Turkey (@UKRinTR) January 19, 2021

Українські Національні Новини

Суспільство