ukenru
katar-vidmovlyayetsya-vid-spisku-vimog-visunutogo-arabskimi-krayinami

Катар відкинув список вимог арабських держав

 • 9422 переглядiв

КИЇВ. 5 липня. УНН. Міністр закордонних справ Мухаммед бен Абдель Рахман Аль Тані заявив, що Катар відмовляється від списку вимог, який висунули арабські країни по відновленню розірваних відносин, проте зазначив, що готові до діалогу, повідомив Al Jazeera, передає УНН.

"Ми відкидаємо список вимог і готові до діалогу при відповідних умовах. Катар дав ясно зрозуміти з самого початку, що не сприймає нічого, що порушує його суверенітет. Ми не боїмося і готові протистояти будь-яким негативним наслідкам після закінчення терміну ультиматуму" – повідомляє міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Арабські країни передали Катару список вимог

Також він додов, що вимоги арабських країн, висунуті Катару для виходу з кризи, спрямовані на встановлення механізму контролю над країною та суперечать міжнародному праву.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нереалістичні" вимоги арабських країн попросив переглянути Катар

"Саудівська Аравія, Об'єднані Арабські Емірати (ОАЕ) і Бахрейн вжили заходів проти Катару, які не передбачають узгоджений механізм вирішення кризи" - зазначачив міністр.

Нагадаємо, Катар заявив про намір найняти швейцарських адвокатів для подачі позовів проти держав Перської затоки.

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп провів телефонну розмову з лідерами Саудівської Аравії, Об’єднаних Арабських Еміратів та Катару та обговорив ситуацію, що склалася довкола Катару.

Як повідомляв УНН, Бахрейн, Єгипет, Саудівська Аравія та Об'єднані Арабські Емірати у середу обговорять кризу довкола Катару.

 

Українські Національні Новини

Новини Світу