katar-vidilyaye-ukrayini-100-mln-dolariv-gumanitarnoyi-pidtrimki-shmigal

Катар виділяє Україні 100 млн доларів гуманітарної підтримки - Шмигаль

 • 182669 переглядiв

КИЇВ. 28 липня. УНН. Катар виділить Україні 100 млн доларів, які підуть на гуманітарне розмінування, медичне забезпечення та інші важливі соціальні проєкти, повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, передає УНН.

Деталі

Прем’єр-міністр, міністр закордонних справ Катару шейх Мухаммад бін Абдулрахман бін Джассім Аль Тані під час зустрічі із очільником українського уряду Денисом Шмигалем повідомив, що Катар виділяє Україні 100 млн доларів гуманітарної підтримки. Ці гроші, за словами глави українського Кабміну, будуть спрямовані на відновлення у сфері медичного забезпечення, освіти, гуманітарне розмінування та інші важливі соціальні й гуманітарні проєкти.

"Під час зустрічі ми також відзначили важливість відновлення роботи Чорноморської зернової ініціативи та необхідність продовження реалізації ініціативи «Grain from Ukraine». Детально обговорили Формулу миру, ініційовану Президентом України Володимиром Зеленським. Дякую Катару за готовність докласти посередницьких зусиль з метою повернення українських дітей, яких росія незаконно вивезла і продовжує утримувати на своїй території", - повідомив прем'єр.

За словами Шмигаля, сторони домовилися тісно співпрацювати в межах Спільної міжурядової комісії з економічного, торговельного та технічного співробітництва. А також утворити інші спеціалізовані робочі групи й комісії для напрацювання питань у різних сферах: від високих технологій і діджиталізації до постачання питної води в тих регіонах України, де це потрібно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В американському сенаті чекають запиту від Білого дому про нову допомогу Україні у серпні - ЗМІ

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Відтепер у WhatsApp можна записувати відеоповідомлення

     • 844905 переглядiв