ukenru
karla-iii-bude-ofitsiyno-progolosheno-korolem-na-istorichniy-radi-z-priyednannya

Карла III буде офіційно проголошено королем на історичній Раді з приєднання

 • 217596 переглядiв

КИЇВ. 9 вересня. УНН. Новий король Великої Британії буде офіційно проголошений монархом на історичній Раді з приєднання в суботу, повідомляє PA Media та BBC News, пише УНН.

Цитата

"Очікується, що Чарльз буде офіційно проголошений королем у суботу. Це відбудеться в палаці Сент-Джеймс (Святого Якова - ред.) у Лондоні, перед церемоніальним органом, відомим як Рада з приєднання", - пише BBC News.

Деталі

Як пояснює PA Media, Чарльз автоматично став королем після смерті своєї матері, але Рада з приєднання зазвичай скликається в Сент-Джеймському палаці в Лондоні протягом 24 годин після смерті монарха. "Це, після смерті королеви, буде зроблено пізніше, тому що оголошення про її смерть надійшло лише раннім вечором у четвер, а це означає, що не було достатньо часу, щоб привести плани в дію на ранок п'ятниці", - відзначає видання.

Рада складається з членів Таємної ради - групи високопоставлених членів парламенту, колишніх і нинішніх, а також перів, як і деяких старших державних службовців, верховних комісарів Співдружності та лорд-мера Лондона.

Доповнення

Принц Чарльз після смерті матері Єлизавети ІІ набув статусу короля та взяв ім'я Карл III.

Українські Національні Новини

Новини Світу