ukenru
karantinni-8-tisyach-otrimali-mayzhe-vsi-fopi-pidpriyemtsi-podali-480-tis-zayav

"Карантинні" 8 тисяч отримали майже всі ФОПи: підприємці подали 480 тис. заяв

 • 9546 переглядiв

КИЇВ. 4 січня. УНН. Станом на 31 грудня на оформлення допомоги в розмірі 8 тисяч гривень було подано 480 тисяч заяв, з них виплати вже здійснено по 456 тисячах. Про це доповів сьогодні Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час традиційної селекторної наради під головуванням Президента Володимира Зеленського, передає УНН з посиланням на пресслужбу Глави держави.

"Станом на 31 грудня на оформлення допомоги в розмірі 8 тисяч гривень було подано 480 тисяч заяв. І можу сказати, що майже всі виплати вже здійснено. Так, по 456 тисячах заяв було перераховано кошти в обсязі 3,64 мільярда гривень. Наразі кошти не перераховано переважно тим отримувачам, які подались на одержання допомоги в останні дні минулого року. Можу запевнити, що ці громадяни отримають належну їм допомогу протягом першої половини січня", – повідомив Прем’єр.

Віце-прем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров зазначив, що певна кількість компаній боїться податкових перевірок після отримання матеріальної допомоги.

Президент запропонував використати цю ситуацію для покращення стосунків між державою та бізнесом, інформують в пресслужбі.

"Пропоную керівництву Міністерства фінансів та Державної податкової служби подумати над тим, як зробити підхід до компаній, які зареєструвалися на отримання допомоги, максимально публічним та лояльним. Вони мають знати, що держава підтримує прозорий бізнес", – сказав він.

Повідомляється, що за листопад-грудень виплачена допомога на загальну суму 443 864 000 гривень для 90 475 сімей фізичних осіб – підприємців, які мають дітей до 10 років.

Нагадаємо, з 14 грудня портал “Дія” почав приймати заявки на отримання від держави 8 тис. гривень одноразової допомоги малому бізнесу через карантинні обмеження у січні. Наймані працівники та ФОПи, діяльність яких підпадає під заборону у період посиленого карантину у січні, можуть оформити заявку на отримання допомоги з 14 до 31 грудня. Пенсійний фонд почав фінансування виплат “карантинних” 8 тисяч ФОПам з 22 грудня.

Додамо, як заявляв Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, державну підтримку у 8 тисяч гривень, призначену для людей, які можуть втратити доходи у разі введення жорстких карантинних обмежень, зможуть отримати 1,2 млн українців.

Українські Національні Новини

Політика