ukenru
kantsler-nimechchini-sholts-taktika-vipalenoyi-zemli-ne-dopomozhe-putinu-vigrati-viynu

Канцлер Німеччини Шольц: тактика випаленої землі не допоможе путіну виграти війну

 • 111922 переглядiв

КИЇВ. 20 жовтня. УНН. Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив у четвер, що путін використав енергію і голод як зброю, але не зміг зламати єдність Заходу і не досягне своїх військових цілей за допомогою тактики випаленої землі, передає УНН посилаючись на DW.

Деталі

Виступаючи перед парламентом, він також сказав, що Німеччина звільнилася від залежності від російського газу, але працює над зниженням цін на енергоносії, зокрема, шляхом укладання нових контрактів на постачання газу з іншими країнами.

«Ми не залишимо останню ескалацію Москви без відповіді… Тактика випаленої землі не допоможе росії виграти війну. Вона лише зміцнить єдність та рішучість України та її партнерів», - заявив Шольц.

«Вся брехня і пропаганда, розмови про «спецоперації» та швидкі перемоги - все це було лише фасадом, як потьомкінське село», - додав канцлер.

Звертаючись до законодавців, Шольц сказав, що європейські країни збільшать військову підтримку України після недавніх атак росії.

«Міністри закордонних справ Європейського союзу ухвалили рішення про нову навчальну місію для близько 15 тисяч українських військових у ЄС. Одна з двох штаб-квартир буде у Німеччині», - сказав Шольц.

"І до весни ми збираємося підготувати повну бригаду чисельністю до 5 тисяч осіб. Цим ми наголошуємо на нашій готовності надавати довгострокову підтримку у будівництві Збройних Сил України", - додав він.

Шольц засудив нещодавні військові удари росії та сказав, що «навмисні напади на цивільне населення є військовими злочинами».

Він також наголосив, що Німеччина продовжить постачання зброї до України, щоб допомогти країні зміцнити свій захист від нових нападів.

"У червні ми пообіцяли відправити в Україну сучасні системи ППО", - сказав Шольц, маючи на увазі ППО IRIS-T.

«Першу із них ми доставили нашим українським друзям минулого тижня раніше, ніж планувалося спочатку. Ще три будуть доставлені якомога швидше», - сказав він.

Фінансові потреби України будуть покриті до кінця року завдяки внескам ЄС та клубу промислово розвинених країн G7, заявив канцлер.

«Хороша новина полягає в тому, що фінансові потреби Києва практично покриті до кінця року - ЄС та G7 відіграють вирішальну роль», - заявив Шольц у парламенті, попередивши, що найближчими роками Україні знадобиться набагато більше для відновлення.

Українські Національні Новини

Новини Світу